NEC heeft voor de zevende opeenvolgende keer gelijkgespeeld. Een doelpunt van Nany Landry Dimata leek lang genoeg voor de overwinning, totdat invaller Lazaros Lamprou kort voor tijd Jasper Cillessen wist te passeren.

De ploeg van Rogier Meijer had de eerste helft het initiatief. De Nijmegenaren hadden het merendeel van de bal en creëerden ook een aantal kansen. Zo kopte Ivan Marquez de bal net over het doel van Stijn van Gassel, maar ook Dimata en Oussama Tannane kregen mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Uiteindelijk was het Magnus Mattsson die de bal van dichtbij tegen de touwen schoot, na een uitstekende dribbel van Elayis Tavsan, ware het niet dat Dirk Proper in aanloop naar de goal hands maakte. Scheidsrechter Sander van der Eijk werd naar het scherm geroepen en keurde het doelpunt af.

Ook Excelsior kreeg wat kansen. Vooral Couhib Driouech zal nog wel even wakker schrikken vannacht als hij terugdenkt aan zijn open kopkans. Het was echter een katachtige reflex van Cillessen die NEC van een tegentreffer behoedde.

Ook in de tweede helft was de arbitrage NEC niet gezind. Tannane leek vastgehouden te worden en ging naar het gras, maar zowel Van der Eijk als de VAR vond het niet genoeg voor een penalty. Desondanks kwamen de Nijmegenaren verdiend op voorsprong. Een goede voorzet van Tannane werd keurig binnengekopt door Dimata, die daarmee zijn eerste treffer maakte in het rood-groen-zwart. NEC kwam ook nog erg dichtbij een tweede doelpunt. Tannane krulde een vrije trap heerlijk richting de kruising, maar Van Gassel kon de bal net over het doel tikken.

Het leek, ondanks dat NEC niet echt doordrukte, uit te lopen op een tweede overwinning in de Eredivisie dit seizoen. Echter dacht invaller Lazaros Lamprou daar anders over. De buitenspeler kwam via links naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal raak. Hierdoor kon de Nijmeegse formatie weer maar één punt bijschrijven. Volgende week hebben de Nijmegenaren weer een nieuwe kans op drie punten. Dan staat ook weer een opponent uit Rotterdam op het programma, namelijk Sparta.

Wedstrijdverloop:
59′ 1-0, Dimata
88′ 1-1, Lamprou

Geel: Seymor, Baas (Excelsior), Marquez, Tannane (NEC)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper (84′ Duelund); Tavsan, Dimata (78′ Marques), Mattsson .

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Seymor (81′ Awoudja), Tjoe a On; Baas, Ayoub (29′ Eijgenraam); Azarkan (46′ Lamprou), Goudmijn (81′ Donkor), Driouech (70′ Kharchouch); Van Duinen.

Foto’s: Rob Koppers