Afgelopen donderdag pakte NEC nog een punt uit bij AZ. Nu moet het vizier alweer op de volgende tegenstander, SC Heerenveen. De Friezen zijn goed gestart met twee overwinningen en twee gelijken spelen. Statistisch gezien zou het helemaal niet gek zijn als NEC zondag minimaal een punt pakt op bezoek in Friesland. De Nijmegenaren zijn immers al twaalf jaar ongeslagen in uitwedstrijden tegen SC Heerenveen.

De laatste nederlaag in Heerenveen was, om precies te zijn op 19 maart 2010. NEC verloor met 4-1. John Goossens scoorde een prachtige goal waardoor NEC op voorsprong kwam. Helaas voor NEC had Gerald Sibon de smaak goed te pakken en scoorde hij twee keer die wedstrijd. Het seizoen erop, in 2011, kwam NEC weer op bezoek in Heerenveen. Het werd toen 0-0.

Winst en remises wisselen elkaar af

In het seizoen 2011/12 pakte NEC na een 2-0 achterstand een punt. Bram Nuytinck en Stef Nijland hielpen NEC naar een punt. Na twee keer gelijkspelen won NEC in 2012/13 met 0-2. Zelfs in het degradatie jaar 2013/14 verloor NEC niet in Friesland. Het kunstje uit 2011, 2-0 achter komen en dan gelijkspelen, werd keurig over gedaan. Na een jaar niet tegen elkaar gespeeld te hebben pakte NEC weer een punt in Heerenveen, 1-1 werd het. In 2016/17 won NEC op de laatste speeldag met 0-2. Arnaut Groeneveld en Taiwo Awoniyi waren trefzeker. Ondanks de overwinning moest NEC toch de nacompetitie in en we weten allemaal hoe dat afliep.

Het heden

Vorig seizoen won NEC weer van Heerenveen. Elayis Tavsan schoot NEC dankzij een mooie solo naar de overwinning. In de blessuretijd leek het 0-2 te worden door Lasse Schöne, maar de VAR gooide roet in het eten. Als we de cyclus van de afgelopen seizoenen bekijken lijkt het erop dat NEC gelijk gaat spelen zondag. Na twee gelijken spelen en twee overwinningen moet er de komende twee seizoenen gelijkgespeeld worden om de cyclus intact te houden, maar daar zullen de mannen van Rogier Meijer niet voor gaan. Voor hen telt alleen maar een driepunter!

Foto: Orange Pictures