ForzaNEC heeft vanuit meerdere, onafhankelijke bronnen te horen gekregen dat de club in een vergevorderd stadium is met spits Jürgen Locadia. Locadia zit zonder club en is transfervrij op te pikken.

De 28-jarige aanvaller maakte furore in de Nederlandse jeugdelftallen en wist via de jeugdopleidingen van FC Emmen en Willem II uiteindelijk bij PSV door te breken. In Eindhoven speelde Locadia in totaal 127 Eredivisiewedstrijden waarin hij 45 scoorde en 34 assists gaf, ondanks dat hij vaak vanaf de flank opereerde omdat Luuk de Jong de voorkeur kreeg in de punt. Na een uitstekend half jaar (met onder meer vier goals tegen FC Utrecht), vertrok hij naar Brighton voor een recordbedrag van meer dan 15 miljoen pond.

In de Premier League kwam hij moeilijker tot scoren en via uitleenbeurten aan achtereenvolgens Hoffenheim en Cincinatti nam VFL Bochum de Antilliaan transfervrij over. Locadia tekende voor een half jaar en zorgde er mede voor dat Bochum niet in degradatienood kwam.

De komst van een spits is noodzakelijk. Dit seizoen konden Ali Akman, Wilfried Bony en Pedro Ruiz niet overtuigen. Laatstgenoemde heeft een doorlopende verbintenis bij NEC. Financieel lijkt met Locadia het één en ander al in kannen en kruiken, de vraag is alleen of de aanvaller het ziet zitten om zijn carrière nieuw leven in te blazen in Nijmegen.