In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC ging woensdag met 2-0 onderuit tegen koploper Feyenoord en speelde de hele tweede helft met tien man.

Cillessen 7
Jasper Cillessen werd uitgefloten vanwege zijn Ajax-verleden, maar dat deerde de keeper niet. Zonder Márquez, Schöne en Sandler in het elftal nam hij een geïmproviseerd tiental op sleeptouw. Belangrijk met zijn rust en een aantal fraaie reddingen.

Van Rooij 5,5
Bart van Rooij was tegen Emmen nog enorm op dreef in aanvallend opzicht, tegen Feyenoord zijn de momenten sowieso spaarzamer. Dan verwacht je daarin ook iets meer kwaliteit, in plaats van de bal ‘gewoon voor de pot gooien’.

Márquez 5
Márquez 5? Ja, het staat er echt. De o-zo betrouwbare verdediger kreeg wederom tegen Feyenoord een rode kaart. Wederom na een VAR-ingreep. Makkelijk gegeven, maar Márquez liet zich wel heel makkelijk dollen door Giménez.

Sandler 6.5
Sandler gaf in aanloop naar dit duel aan dat hij baalde dat Feyenoord vorig seizoen niet met hem verder wilde. Hij liet binnen een minuut zien waarom, toen hij met één dribbel zo’n zes Feyenoorders uitschakelde.

El Karouani 6
Kende een zware avond, maar dat kwam met name door zijn ploeggenoot voor hem. Cissoko vertikte het meermaals zijn directe tegenstander (Pedersen) te volgen waardoor El Karouani in de 2-tegen-1 kwam. Bracht net als tegen Vitesse wel gevaar voor de vijandelijke goal.

Schöne 5.5
Voorafgaand aan de penalty knullig balverlies, maar kwam daar ook in een lastige situatie door laksheid van Cissoko. Werd na 70 minuten gewisseld, want zaterdag is hij harder nodig tegen Sparta!

Proper 5,5
Dirk Proper speelde met 11-tegen-11 een hele verdienstelijke wedstrijd, maar daarna was de lol er wel vanaf.

Duelund 4,5
Mikkel Duelund wil weg bij NEC. Niets van te zien tegen FC Emmen, best wel te zien tegen Feyenoord. Trage handelingssnelheid in combinatie met weinig spelvreugde gaf een wat treurig beeld.

Tavsan 6
Elayis Tavsan speelde een prima eerste helft met bravoure, maar was in de tweede helft veroordeeld tot het aflopen van vier verdedigers van Feyenoord.

Dimata 6
Nany Dimata was tweemaal dichtbij een treffer, maar stuitte twee keer op Justin Bijlow. Een keer met een dropkick uit een afvallende bal, een keer plukte Bijlow een knappe kopbal net onder de lat vandaan.

Cissoko 4.5
Rogier Meijer zal zijn ploeg ongetwijfeld hebben gewaarschuwd voor de hoge intensiteit van Feyenoord: Cissoko was er niet op voorbereid. Wisselde eenvoudig balverlies af met soms een leuke actie, maar dat is te weinig tegen een topploeg als Feyenoord.

Kramer 6 (46′ Cissoko)
Joris Kramer mocht leiding geven aan een vijfmansdefensie en deed dat alleraardigst. NEC kwam ondanks de man-minder-situatie amper in de problemen.

Sanniez 6 (54′ Sandler)
Het waren louter afstandsschoten en dat is mede de verdienste van de drie invallers.

Verdonk 6
(54′ Dimata)
Ook Calvin Verdonk vervulde zijn rol in het driemanshart van de achterhoede degelijk. Veel meer kunnen we er niet over schrijven.

Invallers Andri Baldursson en Pedro Marques kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.