In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen AZ haalde NEC een zwaarbevochten punt binnen, door enkele sterkhouders. Toch kan lang niet iedereen op een voldoende rekenen.

Jasper Cillessen 8.5
Meteen een van de uitblinkers bij NEC. Met maar liefst elf reddingen was hij de plaaggeest van de Alkmaarse aanval. Bij de licht getoucheerde gelijkmaker was Jasper Cillessen geen blaam te treffen. Louis van Gaal zal ongetwijfeld met plezier naar zijn beoogde nummer één hebben gekeken.

Bart van Rooij 5.5
Had het zwaar tegen Myron van Brederode, die een prima indruk achterliet tegen NEC. Vooral de eerste helft vormden Kerkez en Van Brederode een goed geoliede machine, waar Bart van Rooij soms alleen maar naar kon kijken.

Iván Márquez 8.5
Scoorde zijn eerste doelpunt voor NEC, terwijl zijn familie op de tribune zat. Maar minstens zo belangrijk was Iván Márquez aan de andere kant, waar hij regelmatig zijn hele hebben en houden voor de bal gooide en ballen blokkeerde en opruimde. En na elke hachelijke situatie kwam de passie van de Spanjaard weer naar boven. Prachtig.

Joris Kramer 7
Niet zo sterk als zijn Spaanse compagnon, maar ook Joris Kramer is zijn prima verdediger, die zijn ex-club nog even liet zien waar hij toe in staat is. Rodrigo Guth who?

Souffian El Karouani 4
Zou Rogier Meijer ook zien dat Souffian El Karouani met een bijzonder matige seizoensstart bezig is? Want Calvin Verdonk is nog altijd bankzitter, terwijl de Marokkaan continu zijn man laat passeren en aanvallend bovendien niks brengt.

Dirk Proper 7
De meest taaie middenvelder van NEC. Vooral in de eerste helft zat hij er vaak goed tussen en bleef hij rustig aan de bal. Hoewel de kleine Dirk Proper nog niet altijd even constant is, laat hij wel zien nog altijd veel in zijn mars te hebben.

Oussama Tannane 6.5
De spelmaker van NEC was tegen AZ niet zo beslissend als hij zou willen zijn. Dat had ook te maken met de defensieve strategie die Meijer vooral in de tweede helft van zijn ploeg verwachtte.

Lasse Schöne 6
Hoewel hij meestal een van de beteren is bij NEC, zag je tegen AZ, dat negentig minuten lang alles kon geven, dat zijn leeftijd hem toch langzaam wat begint te achterhalen. Werd soms wat overlopen door Reijnders en Clasie.

Elayis Tavsan 4.5
Had naar eigen zeggen een goed gesprek gehad en voelt zich thuis bij NEC. Hopelijk kan hij de transferperikelen nu weer van zich afgooien, want hij leek totaal niet geconcentreerd. Zijn geslaagde dribbels waren op één hand te tellen.

Pedro Marques 4.5
De Portugese spits mocht nog één keer in de basis starten, maar zal waarschijnlijk vooral bankzitter worden. Logisch, want Pedro Marques heeft andere spelers nodig om gevaarlijk te worden. Tegen AZ was hij praktisch onzichtbaar.

Mikkel Duelund 6
In een wisselwerking met Tannane is Duelund op zijn best. Als hij vooral op de linkerkant moet blijven, komt het er toch minder goed uit. Dat is toch net niet helemaal zijn beste positie.

Jordy Bruijn, Landry Dimata en Calvin Verdonk kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.