In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Na een aantrekkelijke eerste helft met 1-1 ruststand tot gevolg afgelopen zondag tegen Feyenoord, zakte de ploeg van Rogier Meijer in de tweede helft ver door de ondergrens. Het werd 1-4 voor de Rotterdammers.

Mattijs Branderhorst 7
Moest natuurlijk vier keer vissen, maar hield NEC een aantal keer goed op been. Redde tweemaal fantastisch op inzetten van Bryan Linssen. De tegentreffers vielen hem niet aan te rekenen.

Bart van Rooij 5,5
Kwam een aantal keer goed op aan de rechterkant. Zorgde voor de voorzet bij het doelpunt van Schöne. Kon maar moeilijk grip krijgen op zijn directe tegenstander Nelson.

Rodrigo Guth 6
Haalde veel voorzetten weg en was daarin belangrijk met het niet verder uitlopen van de Rotterdammers. Speelde als een van de weinigen de bal naar de juiste kleur.

Ivan Marquez 4
Hij verdedigde zwak en leek niet zich zelf te zijn. Door een klungelige kopbal kon oud NEC-speler Jahanbakhsh gemakkelijk binnen schuiven. De domme rode kaart vijf minuten voor tijd was illustratief voor de tweede helft van NEC.

Cas Odenthal 5
Na de eerste twee minuten had Linssen, door een fout van de centrale verdediger, de kans om al vroeg de 0-1 te maken. Kon weinig ballen onderscheppen waardoor Feyenoord er een aantal keer gemakkelijk doorheen kwam.

Calvin Verdonk 4,5
Leek de derde wedstrijd in een week tijd niet aan te kunnen op conditioneel gebied. Had veel moeite met oud-NEC’er Jahanbakhsh. De linksback was de tweede helft aan het zwemmen en leverde soms wel heel makkelijk in, wat ook leidde tot de 1-2.

Lasse Schöne 5
Schoot NEC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Het was voor de ervaren middenvelder zijn eerste doelpunt sinds de terugkeer in Nijmegen. Ondanks zijn ervaring leed de routinier veel balverlies. Zijn houding in het tweede bedrijf was, ongeacht status, niet goed te praten. Mooi voorbeeld was de 1-2, waar hij op zich best had mogen ingrijpen. Of een ander nou inlevert of niet: het is geen vrijbrief om zelf ook te verzaken.

Dirk Proper 5
Was tussen de middenvelders van Feyenoord onzichtbaar. Speelde een vrij onzichtbaar duel.

Elayis Tavsan 4,5
Kwam tot twee keer toe goed door de defensie van Feyenoord heen. Alleen de aanvaller verzuimde om zijn doelpogingen af te maken. Het is nog maar de vraag als Okita terug is van een blessure of we de spelmaker nog in de basis zullen zien.

Ali Akman 4,5
Kon zijn snelheid niet of nauwelijks benutten. Kwam amper in het spel voor. De Turkse spits liep er maar een beetje bij en als hij de bal had maakte de spits niet altijd de juiste keuze. Misschien dat Meijer maandag nog iets harder aanklopt bij de wekelijkse evaluatie: een extra spits is geen overbodige luxe.

Magnus Mattsson 5
Het eerste schot op doel van NEC kwam weer van de Deen af. Had deze bal wellicht beter af kunnen geven aan Tavsan. De aanvaller maakte een domme overtreding op Jahanbakhsh waarna de penalty volgde.

Jordy Bruijn, Ole Romeny, Mikkel Duelund en Ilias Bronkhorst speelden allen te weinig om in aanmerking te komen voor een cijfer.