In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur op het veld heeft gestaan een cijfer. NEC lag op poleposition om de achtste plek te pakken, maar verzuimde om dat te doen. Bij tegenstander Fortuna Sittard lag de druk er om een andere reden eveneens vol op. De Limburgers streden tegen degradatie en moesten winnen in Nijmegen om zich veilig te spelen.

Branderhorst 6
Iemand die weinig aan deze verliespartij kon doen, was Mattijs Branderhorst. Kwam nog een aantal keer als stormram in de zestien van de tegenstander, maar kon daar niet overtuigen. Kon weinig doen aan de goal van Fortuna.

Van Rooij 5,5
Het was niet de middag van Bart van Rooij. De rechtsback speelde erg matig en ook zijn kenmerkende aanvallende impulsen waren deze wedstrijd niet aanwezig.

Marquez 6
Werd met de minuut geïrriteerder dat het voorin niet lukte. Het leidde tot een woordenwisseling met Lasse Schöne. Had verdedigend niet super veel te doen, maar deed ook niks geks.

Guth 6
Een stabiele factor in de verdediging. Zo nu en dan maakte de Braziliaan de weg naar voren, maar tot een verrassing kwam het niet. Laten we hopen dat de huurling van Atalanta volgend seizoen weer te bewonderen is in de Goffert.

El Karouani 5,5
Net als Van Rooij, waren ook zijn aanvallende impulsen niet sterk. Was vaak op zoek naar een goal en probeerde het een aantal keer van afstand. Helaas kwam geen enkel schot goed aan. Speelde verdedigend zeker niet slecht, maar er stond ook nauwelijks een geel-groene op de helft van NEC.

Schöne 6
De routinier bij NEC speelde scherp. Gaf een aantal ballen met wat diepgang erachter gezocht. De corners en vrije trappen zorgden wederom voor weinig spektakel.  Verdedigend zat de Deen er een aantal keer goed tussen.

Bruijn 5
Was de mindere op het middenveld. Het leek erop alsof hij niet wist wat hij met de bal moest doen. Was erg slordig in zijn passes. Hij zit al weken in een vormdip en kan, sinds de terugkeer van zijn blessure, de klasse die hij heeft niet laten zien.  

’59 Vet 6
Wat was het wederom een wereldgoal geweest van Vet, zo’n halve omhaal. Helaas belandde die poging over de goal. Het lijkt af en toe wat lomp, maar met zijn kracht passeerde hij veel tegenstanders.

Duelund 5,5
Na twee goede invalbeurten tegen Go Ahead Eagles en PSV, mocht de aanvallende middenvelder het vanaf de start proberen. De Deen heeft alleen weinig van zich laten zien. Benieuwd hoe zijn situatie er volgend jaar uit gaat zien.

’59 Bronkhorst 5,5
Speelde met veel dreiging en nam een aantal keer het doel van Fortuna onder vuur. Stabiele invalbeurt voor de veelzijdige voetballer.

Tavsan 4,5
Hij gaat altijd voor zijn eigen kans en pas daarna kijkt hij naar medespelers. Heeft ontzettend veel talent, maar zet dat steeds niet om in rendement. Speelde ook erg weinig klaar in deze wedstrijd.

Akman 4
Onzichtbaar tegen Sittard. Normaal gesproken zien we een afjagende Akman op het veld lopen, maar dat mistten we nu ook. Hoe zal hij terugkijken op zijn avontuur hier in Nijmegen? De doelstelling van vijftien doelpunten heeft hij in ieder geval niet gehaald.

’59 Cissoko 6,5
Er gebeurde wat op de tribunes toen hij het veld in kwam. Beschikt over een goede individuele actie, maar verder dan dat kwam het niet. Eén ding wat zeker is; er is een nieuwe publiekslieveling geboren. CI-SSO-KO! IBRAHIM CISSOKO!

Okita 5
Speelde van alle aanvallers die in de basis startte nog het minst slecht. Als hij aan de bal is, komt er altijd wel dreiging van af. Hij maakt alleen zijn kansen niet af of hij speelt de bal te laat over naar zijn medespelers.

Rens van Eijden en Edgar Barreto kwamen beiden te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.