In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. In de Galgenwaard wisten de mannen van Rogier Meijer niet echt een vuist te maken tegen FC Utrecht. NEC kon uiteindelijk wel wat kansen te creëren maar de thuisploeg had aan een doelpunt van Tasos Douvikas genoeg voor de overwinning (1-0).

Branderhorst 7,5
Hoe vaak moeten we het nog zeggen? Hij is in bloedvorm en liet dat in Utrecht meerdere keren zien. Had in de eerste helft een knappe redding op de kopbal van Douvikas en voorkwam vlak voor tijd nog de 2-0 van Almqvist met een reflex. Voor het doelpunt lag hij al twee keer in de weg maar bij de derde keer was hij net te laat. Net zoals tegen Ajax af en toe slordig met de lange bal.

Van Rooij 6,5
Speelde zijn 100e duel voor de Nijmegenaren. Had Boussaid tegenover zich en speelde hem grotendeels uit de wedstrijd. Aanvallend kwam er vrij weinig maar dat lag meer aan de druk van Utrecht dan aan de back.

Marquez 6,5
Had een kopkansje op slag van rust, maar kon de bal niet de goede richting meegeven. Speelde verder een degelijke wedstrijd maar staat niet helemaal goed bij de goal. Gaat onder de bal door om vervolgens stil te blijven staan en te kijken wat er afspeelt voor zijn doel. Niet helemaal de Marquez die zich overal vol overgave in stort.

Guth 7
Eens te meer de beste verdediger van NEC. De jonge Braziliaan deed in het begin van het seizoen nooit mee maar heeft echt zijn kans gegrepen. Was gisteren veel bezig met Douvikas en won veel duels. Gaf ook nog bijna de assist op Okita bij die laatste kopbal, maar helaas mocht dat niet zo zijn.

Verdonk 5,5
Werd in de eerste helft behoorlijk overlopen aan de linkerkant. De rechterkant van Utrecht speelde namelijk erg goed. Ter Avest en vooral Timber maakten het hem erg moeilijk en hij moest dan ook een aantal keer een overtreding begaan om stand te houden.

Schöne 6,5
Probeerde het een keer van erg ver en de stuit die hij aan die bal meegaf was verraderlijk. De aanvoerder had het enorm moeilijk met de middenvelders van Utrecht en dat was vooral zichtbaar in de eerste helft.

Bruijn 6
Speelde een vrij onzichtbare wedstrijd. Verdeelde het spel nog wel maar werd net als Schöne en Verdonk soms overlopen door de thuisploeg. Maakte nog wel een slimme overtreding om een Utrechtse aanval eruit te halen. Anders had de 1-0 al in de 50e minuut op het bord gestaan.

Duelund 5,5
Kreeg al vroeg een gele kaart na een ongelukkige, maar harde charge van achteren op zijn tegenstander. Was verder slordig aan de bal. Hij was de eerste die het Utrechtse doel onder vuur nam vlak voor rust, maar echt een grote kans werd het niet.

Tavsan 5
Was erg onzichtbaar in de Galgenwaard. Tegen het einde van de wedstrijd begon hij iets meer zijn man op te zoeken en er voorbij te gaan maar dat was veel te laat. Liet zich vaak ook makkelijk aftroeven door zijn directe tegenstander.

Okita 5,5
Evenals zijn aanvallende collega’s vaak erg slordig, maar wel de aanvallendste man van NEC. Was dichtbij met zijn schot voorlangs en ook zijn kopbal vlak voor tijd had een beter lot verdiend.

El Karouani 5
Moest zich in de eerste helft al gauw wat meer laten inzakken om met Timber rekening te houden. Hij moest bij de middenvelder blijven en hem zoveel mogelijk uit de wedstrijd halen maar dit was erg lastig tegen de man van de wedstrijd.

Dirk Proper, Javier Vet en Ibrahim Cissoko kwamen tekort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.