NEC O21 speelde zaterdagmiddag de tweede oefenwedstrijd in hun voorbereiding, in combinatie met de spelers van het O18-team. Tegenstander was FC Twente/Heracles Almelo O21, die getraind worden door Nicky Kuipers en Mark Looms. In de wedstrijd die 3×30 minuten duurde, hadden de jongens van NEC het erg zwaar. Het eerste uur speelden vooral voetballers van het O21-team, het derde gedeelte was ingeruimd voor spelers van het O18-team. De O18 zou in eerste instantie op bezoek gaan bij Feyenoord O18 maar door enkele coronabesmettingen aan Rotterdamse zijde werd die wedstrijd afgelast. Het eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Ten opzichte van vorige week, in de gewonnen wedstrijd tegen Willem II O21, waren er een paar wijzigingen aan de kant van NEC. Onder andere Thomas Cox, Jordy Ruizendaal en Giovanni Zwikstra speelden vanmiddag niet mee, maar daar tegenover begon Robin Roefs op goal. De doelman zat afgelopen vrijdagavond nog de hele wedstrijd op de bank in de gewonnen wedstrijd van NEC tegen OFI Kreta.

Het eerste gedeelte was vrijwel helemaal voor de gasten, die hun thuiswedstrijden spelen in Hengelo. Robin Roefs moest in het eerste kwartier een aantal keer dwingend ingrijpen om een doelpunt van de gasten uit Enschede en Almelo te voorkomen. NEC was daarentegen niet bij machte het FC Twente/Heracles moeilijk te maken en verder dan een schot wat naast het goal verdween, kwamen de Nijmegenaren niet.

In het tweede gedeelte was het spelbeeld niet veel anders. FC Twente/Heracles, die inmiddels al 15 jaar de jeugdacademie delen, was veel aan de bal. Tot kansen leidde dit echter niet, maar NEC moest zich vooral beperken tot verdedigen. De enige keer dat NEC er uitkwam, na een goede combinatie over de rechterflank, was de aanval niet scherp genoeg en werd de voorzet van Hughes zonder enige moeite uitverdedigd. De grootste kans was aan Enschedese zijde, waar na een goede combinatie over het hele veld, de bal rakelings langs het doel rolde van doelman Dieker.

In het derde en laatste halfuur kwamen de spelers van het O18-team er aan te pas. Trainer Leiwakabessy nam logischerwijs ook de coaching over van Mark Otten. Veel verschil was er niet te zien. Ook in de laatste dertig minuten was het net als het eerste uur, FC Twente/Heracles die het spel maakte en NEC wat zich moest beperken tot tegenhouden en verdedigen. Tot grote kansen leidde dit niet en na precies 30 minuten floot scheidsrechter Van Kraaij voor het einde van de oefenwedstrijd, die zodoende doelpuntloos eindigde.

Het O21-team speelt volgend weekend weer op De Eendracht; tegenstander is De Graafschap O21. Het O18-team gaat op bezoek bij FC Eindhoven O18.

Opstelling NEC eerste helft
Robin Roefs; Sergio Hughes, Chima Anyasi, Jonas Clein, Thijme Deckers; Nils Rossen, Bart Ebbers, Daan Maas, Kas de Wit, Gallio Esajas, Michael Dangi

Opstelling NEC tweede helft
Harm Dieker, Sergio Hughes, Chima Anyasi, Jonas Clein, Rens Clarijs, Nils Rossen, Bart Ebbers, Daan Maas, Kas de Wit, Stan van Ballegooij, Hossein Zamami

Opstelling NEC derde helft
Harm Dieter; Thomas Kirkpatrick, Paul Oostermeijer, Thijme Deckers, Mick Geneste, Rens Clarijs, Younes Tufi, Lucas Conen, Yousri Sbai; Stan van Ballegooij, Sam Sow

ForzaNEC zal dit seizoen in samenwerking met de jeugdacademie vaker verslag gaan doen over de ontwikkelingen van het O18-team en het O21-team.

Foto’s: LIN VI Fotografie