NEC heeft Elayis Tavsan maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De negentienjarige vleugelspeler komt over van Sparta Rotterdam, waar hij nog een jaar vast lag. In Nijmegen tekent hij voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar. Tavsan kan worden gezien als de opvolger van Anthony Musaba.

"Ik ben ontzettend blij om hier te zijn", vertelt Tavsan op de clubsite. "De afgelopen tijd voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe stap in mijn carrière. Toen NEC zich meldde en we verschillende gesprekken voerden, wilde ik de stap naar deze mooie club graag maken. Deze club heeft een rijke historie met een fanatieke achterban. Ik kan niet wachten om in een volle Goffert te spelen."

Wilco van Schaik vult aan: "We zijn ontzettend blij dat we Elayis aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij is een speler met veel potentie en heeft zich vorig seizoen, bij Telstar onder Andries Jonker, enorm ontwikkeld. Elayis heeft een uitstekende techniek, snelheid, passeeractie en scorend vermogen. Dat zijn zeer belangrijke aspecten voor aanvallers. We wensen Elayis veel succes bij onze mooie club."

Musaba wordt waarschijnlijk spoedig gepresenteerd bij AS Monaco en om daarop vooruit te lopen neemt NEC Tavsan over van Sparta. De rechtsbuiten werd vorig seizoen door de Rotterdammers uitgeleend aan Telstar, waar hij in het afgebroken seizoen kwam tot 23 optredens, zeven goals en drie assists.

Tavsan heeft al ervaring als speler tegen NEC. Hij debuteerde op 18 november 2018 als prof in de uitwedstrijd van Sparta tegen NEC, op zeventienjarige leeftijd. Het eindigde toen in 1-1 in De Goffert. Afgelopen seizoen scoorde Tavsan namens Telstar zowel uit (4-2 nederlaag) als thuis (1-7 nederlaag) tegen NEC.

Foto: Rob Koppers