Op een zonovergoten sportpark De Kamp in Weurt had NEC zaterdagmiddag geen kind aan 1.FC Bocholt. Onder toeziend oog van onder andere Rodrigo Guth en Ted van Leeuwen liep NEC simpel over de Duitsers (4e niveau) heen: 4-0. Een dubbelslag van Pedro Marques leidde de overwinning in voor de Nijmegenaren.

Waar beide teams in het uittenue aantraden, was het al snel duidelijk dat NEC de bovenliggende partij was. Echter bleven de kansen uit, maar de openingstreffer was na een kwartier niet verrassend. Bart Van Rooij kreeg alle vrijheid en zag zijn inzet via een Duits been tegen de netten verdwijnen: 1-0. De Duitse vierdedivisionist kon geen potten breken en vrijwel elke aanval hield bij het zestienmetergebied op. Het was wachten op de tweede goal van NEC, die niet lang uitbleef.

Pedro Marques rolde de bal binnen nadat een voorzet van Elayis Tavsan voor zijn voeten belandde. Vlak voor rust was het weer de Portugees die, op aangeven van Tannane, al vollerend de Duitse keeper voor de derde maal verschalkte: 3-0. Met die stand werd er ook gerust na een helft die niet bepaald vriendelijk was te noemen. De scheidsrechter van dienst moest tweemaal ingrijpen bij een opstootje waar Ivan Marquez na ruim een halfuur de gele kaart voor ontving.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders en al snel stond de vierde treffer op het scorebord. Ibi Cissoko deed waar hij goed in is en zette met een prima krul in de kruising de stand op 4-0. Spijtig genoeg was dit het enige wapenfeit in de gehele tweede helft. NEC hoefde niet meer, had misschien wat last van de warmte en de Duitse gasten konden simpelweg niet meer. Beide teams konden leven met de 4-0 en na 90 warme minuten floot de scheidsrechter af na een hele matige tweede helft.

Aankomende week staan er twee wedstrijden voor NEC op het programma. Aanstaande dinsdag gaat NEC op bezoek bij De Treffers in Groesbeek, om vervolgens vrijdag af te reizen naar Duitsland. 1.FC Köln, de Duitse nummer 7 van afgelopen seizoen, is gastheer in een besloten oefenduel.

Scoreverloop
’16, Van Rooij (1-0)
’25, P. Marques (2-0)
’44. P. Marques (3-0)
’52, I. Cissoko (4-0)

Opstelling eerste helft
R. Roefs; B. Van Rooij, J. Kramer, I. Marquez, S. El Karouani; D. Proper, L. Schöne; O. Tannane; M. Mattsson , P. Marques, E. Tavsan

Opstelling tweede helft
R. Roefs; G. Gertsen, T. Lartey Sanniez, C. Verdonk, J. Van der Sluijs; J. Bruijn, A. Baldursson, M. Duelund; N. Rossen, I. Cissoko, K. De Wit

Foto’s: Rob Koppers