Na een winterstop van twee weken is NEC deze week weer begonnen met trainen. Terwijl het WK nog in volle gang is, bereidt de ploeg van trainer Rogier Meijer zich voor op de tweede seizoenshelft. Meijer had begin deze week niet de beschikking over doelman Jasper Cillessen, maar de Groesbeker is helemaal terug.

NEC traint de komende twee weken op De Eendracht. “Dit is ook een periode waarin je weer gaat opbouwen”, vertelt Meijer. “We hoeven niet helemaal op te starten, want we waren ‘maar’ twee weekjes vrij. We konden snel weer trainen zoals we altijd gedaan hebben, dat bevalt me goed.” De trainingen voor het trainingskamp in Spanje zijn zeker geen ’tussentijdse trainingen’ voor Meijer. De Doetinchemse trainer wil de boel gewoon weer op scherp zetten. “We trainen op verschillende accenten. Aanvallen, verdedigen, kantwissels… alles komt wel weer terug in de trainingen. Je bent als elftal ergens geëindigd en daar gaan we weer mee verder”, stelt de hoofdtrainer.

De afwezigen op de training waren Andri Baldursson, Bart van Rooij, Robin Roefs en natuurlijk Mathias De Wolf. Roefs en Van Rooij hebben een lichte blessure, maar zullen snel weer aansluiten bij de groep. Jasper Cillessen moest begin deze week de trainingen ook laten schieten, maar is inmiddels hersteld van ziekte.

Trainingskamp

NEC vertrekt over anderhalve week richting Spanje. In eerste instantie zou de selectie weer verblijven in Alhaurín El Grande, maar door overmacht moet NEC verplaatsen naar Mijas. Het is niet ver omreizen voor de Nijmegenaren. Mijas is een dorpje naast Alhaurín El Grande. Er zal ook weer een delegatie uit de jeugd meegaan. Vorig jaar waren Guus Gertsen en Nils Rossen de nieuwkomers.

Wie dit jaar allemaal de eer krijgen is nog niet zeker. Wel is duidelijk dat keeper Rijk Janse mee gaat naar Spanje. Janse is de goalie van de O21 en trainde deze week ook al mee met het eerste. De Nijmegenaren verblijven van 13 t/m 20 december is Mijas. Daarna gaat het vizier op twee belangrijke wedstrijden tegen Ajax (8-jan) en Vitesse (15-jan). Midweeks wacht Almere City in de beker.

Foto: Orange Pictures