De KNVB heeft scheidsrechter Sander van der Eijk aangesteld om de wedstrijd tussen NEC en FC Emmen in goede banen te leiden. De 31-jarige arbiter was vorige seizoen de gebeten hond na de uitwedstrijd bij FC Groningen. Toen stuurde hij Souffian El Karouani ten onrechte met rood van het veld. Mede hierdoor verloren de Nijmegenaren in het hoge noorden met (4-3).

Van der Eijk wordt bijgestaan door de heren Van Dongen en Bodde. De heer Ruperti is de vierde man. Joey Kooij is de VAR zaterdagavond. Hij wordt ondersteund door de heer Van Zuilen. Kooij kwam recentelijk nog in het nieuws nadat hij SC Cambuur doelman João Virgínia een rode kaart gaf in het bekerduel in Groesbeek tegen De Treffers. Deze controversiële rode kaart van de arbiter werd een dag later gelijk geseponeerd. Van de laatste vier rode kaarten die Kooij gaf gebeurde dit drie keer.

Dit seizoen floot Van der Eijk al een wedstrijd van NEC. Het thuisduel tegen Excelsior stond onder zijn leiding. Nany Dimata kopte de Nijmegenaren toen op voorsprong, maar door een late treffer van Lazaros Lamprou werd het 1-1. Een rode kaart voor El Karouani, zoals vorig seizoen, zal ditmaal niet gebeuren. De linksback is geschorst, evenals Oussama Tannane na zijn rode kaart tegen Vitesse.

De wedstrijd tussen NEC en FC Emmen begint zaterdag om 18.45 uur in het Goffertstadion.

Foto: Rob Koppers