NEC heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen door zaterdagavond niet te winnen van NAC Breda. In de eigen Goffert kwam de ploeg van Wiljan Vloet in de miniklassieker tweemaal terecht op voorsprong maar voldoende bleek het niet. Een eigen doelpunt van Ramon Zomer in de 94ste minuut zorgde voor de onverdiende 2-2.
De vooruitzichten vooraf waren uitstekend voor de Nijmegenaren. NAC miste in Matthew Amoah, Leonardo, Ali Boussaboun, Gabor Horvath en Rob Penders en Tim Gilissen een zestal spelers door blessures en een schorsing. Daar tegenover stond een nagenoeg fitte selectie voor Wiljan Vloet.
Toen NEC na een matig eerste kwartier de slag te pakken had, kwam NAC er dan ook in het geheel niet aan te pas. NEC was scherper, feller en had duidelijk de wil om te voetballen. Dit resulteerde in kansjes voor John Goossens en topscorer Björn Vleminckx. Thomas Chatelle raakte de paal na een intelligent hakje van Goossens die prima speelde centraal op het middenveld.
Het duurde echter tot de veertigste minuut tot NEC het goede spel om wist te zetten in een doelpunt. Nathaniel Will kwam door op rechts en wist met een listig balletje bij de tweede paal spits Vleminckx te bereiken die niet aarzelde en de bal in het dak van het doel joeg.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. NEC dicteerde, NAC beperkte zich tot ballen inleveren en de wedstrijd vertragen.
Tot na ongeveer een uur spelen NAC beter in de wedstrijd leek te komen. Een schot voorlangs van de eenzame spits Fouad Idabdelhay en een kopbal van Lurling die rakelings over scheerde waren de voorbode van de gelijkmaker. Nadat NAC-verdediger Milano Koenders eerst een kopbal van Vleminckx van de doellijn werkte gaf de ex-NEC’er luttele seconden later een diepe bal in de loop van Nemanja Gudelj. De invaller twijfelde niet en schoot de bal langs Cillessen.
Slechts twee minuten kon NAC genieten van de 1-1 tussenstand. Het was John Goossens die na terugleggen van Vleminckx de verhoudingen herstelde door de bal in een keer met links tegen de touwen te schieten.
In het restant van de wedstrijd kreeg NEC nog enkele prima mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar onder meer Goossens en Will faalden in de afwerking. In de 94ste minuut bleek dit fataal toen een schot van de jonge invaller Marvin van der Pluijm door de ongelukkige Ramon Zomer van richting werd veranderd.
Door het gelijke spel blijft het gat tussen NEC en NAC vijf punten. Vrijdag wacht in eigen Goffert Heracles dat weer vijf punten achter de Nijmegenaren staat.