Rogier Meijer kijkt uit naar het treffen tussen NEC en Cambuur van vrijdagavond, zeker omdat Cambuur een concurrent van NEC is. De Nijmegenaren komen uit een reeks waar tegen een aantal grote clubs punten werden gepakt. De taak voor de ploeg om deze reeks voort te zetten tegen mede-promovendus Cambuur.

In de opstelling moet Meijer een paar wijzigingen maken. “Elayis Tavsan is weer fit, die heeft de hele week weer meegetraind, maar Jonathan Okita is niet fit en kan dus ook niet spelen. Het is in de wedstrijd tegen AZ gebeurd. Hij heeft gewoon wat klachten en is niet fit. Datzelfde geldt voor Pedro Ruiz.”

De wedstrijd tegen Cambuur is een affiche tussen twee promovendi, die het allebei goed doen en in het linkerrijtje staan. “Elke wedstrijd is even belangrijk. Deze is niet belangrijker dan vorige week. Het is natuurlijk een mooi affiche omdat het tussen twee promovendi gaat, je naar plek zes kan stijgen en op 22 punten kan komen. Dan kan je uitrekenen hoeveel punten je nog moet, maar dat maakt deze wedstrijd niet belangrijker of minder belangrijk dan anderen.”

Cambuur kan worden gezien als een zwakkere tegenstander in vergelijking met vorige tegenstanders van NEC, zoals AZ en Heerenveen. “Ik heb nooit gezegd dat we moeilijkere of makkelijkere tegenstanders krijgen. Zo kijk ik er niet naar. Zolang wij ons eigen spel spelen, kunnen we het iedereen moeilijk maken en maakt het niet zoveel uit wie er tegenover ons staat. Op het moment dat we minder zijn, dan zullen we het ook lastig krijgen.”

Foto: Rob Koppers