Na de 5-2 nederlaag bij Telstar vindt trainer Rogier Meijer dat het tijd is voor verandering. Vier spelers die tegen Telstar nog startten, zijn een basisplaats kwijtgeraakt.

NEC had de voorgaande wedstrijden de kans om zich helemaal bij de top te voegen, maar dat mislukte. Met twee nederlagen op rij ziet het er niet best uit. De achterstand op de plekken die recht geven op directe promotie is opgelopen tot 12 punten. Er moet tegen Excelsior dus worden gewonnen.

Trainer Rogier Meijer grijpt stevig in. Volgens Omroep Gelderland verliezen Kevin Bukusu, Javier Vet, Ayman Sellouf en Rangelo Janga hun basisplek. Syb van Ottele gaat Kevin Bukusu echter niet vervangen. Hij was vrijdag niet op de training aanwezig en krijgt ruimte om zijn transfer af te ronden. Cas Odenthal neemt de plek van Bukusu in. Javier Vet wordt vervangen door Edgar Barreto.

Met een systeemwijziging kiest Meijer dus voor de snelheid van Ondaan, Okita en Tavsan voorin. Op het middenveld komt er in deze 4-3-3 derhalve een plekje vrij voor Dirk Proper.

Vermoedelijke opstelling: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Baretto, Bruijn, Proper; Tavsan, Ondaan, Okita