Rogier Meijer is blij na de 3-0 overwinning van zijn ploeg op FC Groningen. Meijer zag dat NEC de goals op de goede momenten maakten. “Zeker de eerste helft hebben we het goed gedaan in balbezit. Ik denk dat Groningen moeite had met onze manier van spelen. Uiteindelijk maak je op de goede momenten de doelpunten en zorg je dat je de wedstrijd binnenhaalt”, aldus Meijer tegenover ESPN.

Meijer zag ook dat NEC in het eerste halfuur een hoop kansen creëerde. “Ik denk wel dat dat iets is wat beter kan, de trekker overhalen en directer zijn. Daarna was het een fase dat het wat minder werd. Eigenlijk krijgen we de goal aangeboden door Groningen, maar Ali is natuurlijk wel scherp en legt hem binnen. Daarna kunnen we wat verder achteruit spelen, waardoor we wat meer ruimte creëren. In de tweede helft maak je op de goede momenten de doelpunten.” Het dominante voetbal van de afgelopen wedstrijden gaat eigenlijk samen met het terugbrengen van Ali Akman in de basis. “We hebben bij Feyenoord, Fortuna en Vitesse met drie man achterop gespeeld. Dat had ook te maken met de tegenstander, aangezien Fortuna en Vitesse met twee spitsen spelen. Dan wil je snelle mensen voorin hebben. Nu zijn we weer naar 433 gegaan en dan wil je met een spits spelen. Ali is goed in het vrijlopen, aanbieden en vanuit daar dan de ballen doorspelen. Daarin heeft hij een belangrijke rol, maar de spelers om hem heen bedienen hem natuurlijk ook goed en dat is ook belangrijk.”

Het tempo in de wedstrijd werd bepaald door de routiniers van NEC, Schöne en Barreto. “Voetbalknowhow hebben we in de ploeg met die twee. Ze hebben vandaag met z’n twee het ritme bepaald en ook verdedigend zijn ze erg belangrijk. Ik heb het punt dat het kwetsbaar zou zijn nooit begrepen. Natuurlijk als er grote ruimtes vallen dan zijn dit niet meer de snelste spelers, maar in de grote ruimtes heeft iedereen het lastig. Dan moet je proberen het compact te houden en dat gaat ook steeds beter. Ik denk dat we niet heel veel kansen hebben weggegeven. Uiteindelijk wil je voetballen en dat willen deze twee ook en dat is prettig.” NEC staat nu zevende met 17 punten, misschien wel beter dan verwacht. “Het is hartstikke mooi, maar aan het einde wil je jezelf veilig spelen.” Meijer sluit het interview af met het bedanken van de fans. ” Het was een spookachtige dag, maar ze hebben ons enorm gesteund en dat was mooi.”

Foto: Rob Koppers