Rogier Meijer is uitermate tevreden met de prestatie van zijn ploeg tegen koploper PSV. De trainer zag zijn elftal voor de vijfde keer op rij een voorsprong uit handen geven, voor de derde keer in de slotseconden. Meijer reageerde desondanks nuchter na afloop voor de camera’s van ESPN op het spel van zijn ploeg.

“Het plan dat we hadden hebben we samen naar behoren uitgevoerd”, begint de trainer. “Op een gegeven moment werd het heel moeilijk om nog onder de druk uit te komen. PSV hield het tempo heel hoog en dat konden wij niet meer bijbenen. Maar als de goals zo laat vallen, is het heel zuur dat je weer een nederlaag moet slikken.”

“Natuurlijk zat dat er wel in, maar we zien na een uur ook Tavsan alleen op de keeper afgaan. Als hij die kans afmaakt, dan denk ik dat het wel gelopen zou zijn.” Desondanks verwijt de trainer zijn aanvaller helemaal niks. Vorige week was dat wel anders, toen werd Tavsan in de rust geslachtofferd. “Alleen op de keeper afgaan is altijd een 100% scoringskans. Maar als je ziet van waar hij komt en hij nog uit balans wordt gebracht op het moment dat hij wil schieten, kan ik hem weinig verwijten. Hij wil hem zelf ook maken.”

NEC voetbalde zich, mede via Tavsan maar ook zeker via Magnus Mattsson, een aantal keer knap onder de druk van PSV uit. “Dat was geweldig om te zien. We hadden vooraf gezien dat PSV veel ruimte liet achter het middenveld. Uiteindelijk moet je daar nog meer uithalen, want tegen het einde aan gingen we te snel de lange bal spelen.” Mede door het goede spel in de eerste helft maakt de oefenmeester zich geen zorgen. “Het is zuur dat je nu drie keer op rij verliest, maar wij gaan gewoon verder op deze manier. Dan weet ik zeker dat de punten gaan komen.”

Foto: Rob Koppers