NEC heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van trainer Rogier Meijer had genoeg aan een doelpuntrijke eerste half uur om RKC pijn te doen. Door de 1-3 overwinning stijgt de Nijmeegse equipe naar de achtste plaats. “Alles staat dichtbij elkaar, dus het blijft een strijd.”

“Het was een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken”, begon de oefenmeester na afloop tegenover ForzaNEC. “We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld waarin het aanvallend fantastisch liep. Vooral in de eerste helft zijn we erg effectief geweest. We verzuimen daarna om de voorsprong nog groter te maken. Als ik realistisch moet zijn hebben we drie goals te weinig gemaakt.”

Dat het vierde Nijmeegse doelpunt niet op het scorebord kwam, had waarschijnlijk alles te maken met de systeemwijziging van RKC. “We laten RKC, in mijn ogen, onnodig terugkomen. In plaats van om direct in de aanval te gaan, spelen we de bal juist terug. Het werd daarna toch nog wel even spannend. Als je je kansen in de tweede helft niet afmaakt, dan blijft de tegenstander maar stormen. Daarin hebben we een aantal keer flink geluk gehad. Voor hen was het echt een alles of niets fase en die hebben we goed overleefd.”

Doelpuntenmaker Tavsan

Elayis Tavsan was, na een doelpuntendroogte, weer eens de gevierde man met een mooie goal. Meijer was dan ook vol lof over zijn vleugelspeler. “Ik ben echt blij voor hem. Hij hikte al wat langer tegen een doelpunt aan. Het was een fraaie goal, maar hij speelde ook een goede wedstrijd. Het is mooi voor hem, maar ook voor ons als elftal.”

Door de overwinning op RKC wint NEC voor nu de strijd om plek acht. “Maar daar is ook alles meegezegd. We hebben nog acht wedstrijden te gaan. Go Ahead Eagles heeft ook gewonnen en die sluiten ook aan. Het zal een strijd blijven, omdat alles dicht bij elkaar staat. Al is het wel lekker dat je door deze overwinning een betere uitgangspositie hebt”, sluit Meijer positief af.

Foto: Orange Pictures