Trainer Rogier Meijer is blij dat hij weer op het veld mag staan met zijn selectie. Over iets meer dan een week vertrek NEC naar Spanje om daar een trainingskamp af te werken. Ondanks dat het net december is kan er al worden teruggeblikt op de eerste seizoenshelft. ForzaNEC vroeg Rogier Meijer hoe de evaluatie van het eerste seizoensdeel is verlopen.

“We hebben goed afgesloten tegen RKC en daardoor ga je met een lekker gevoel die twee weken vakantie in”, begint Meijer. “Als ik ook zo om me heen kijk heeft iedereen er weer zin in. Het WK is natuurlijk ook nog bezig, dus daar kunnen we met z’n allen over praten. We hebben spelers uit Nederland, Marokko, Denemarken, Spanje, België en Portugal, dus er is genoeg om over te praten”, zegt Meijer lachend.

Gesprekken met Aalbers en terugkomst Kersten

Meijer heeft al gesproken met de nieuwe technisch directeur Carlos Aalbers, die zich vrijdag samen met Nick Kersten liet zien langs het trainingsveld. “Een van de onderwerpen is de evaluatie van de eerste seizoenshelft. We spreken elkaar over veel zaken, maar dit is daar een van.” Meijer noemt een voorbeeld uit de evaluatie. “We vinden het scorend vermogen laag. We hebben 19 goals gemaakt. Daarbij zitten een 1-4 tegen Volendam en 6-1 tegen RKC. Dat zijn al tien goals. Dan blijven er dus negen over, die we hebben gemaakt in 12 wedstrijden. Dat is erg weinig. Het zijn dingen die je met elkaar constateert”, legt de trainer uit.

Het contract van de Doetinchemmer loopt komende zomer af, maar daar is nog niet over gesproken. “Ik heb daar niet zo’n haast mee. Het is net december, we zijn nog niet op de helft.” De trainer is blij met de terugkeer van Nick Kersten. In zijn eerste periode als hoofdtrainer bij NEC werkte Meijer al nauw samen met Kersten. “Ik heb uitstekend met Nick kunnen werken de eerste twee jaar. Hij heeft een goede kijk op voetbal en een groot scoutingsnetwerk, vooral bij de jeugd. Ik denk dat het goed is dat we de scouting die we hebben verder gaan structuren. Dat kan hij heel goed.”

Zonder nieuwe spits de voorbereiding in

Meijer geeft het zelf aan. NEC mist scoren vermogen. Ook is de vervanger voor Jonathan Okita nog altijd niet gehaald. Pas op 1 januari opent de transfermarkt in Nederland. Is het een pijnpunt voor de trainer dat eventuele nieuwe spelers er nog niet zijn? “Nee hoor. Ik kan prima werken met de jongens die we hebben en daar zijn we ook goed mee geëindigd, dus dat geeft wel een bepaald gevoel en vertrouwen. Dat zie je terug in de training en op de manier hoe we samenwerken. Mocht er iemand komen, dan moet diegene ontbrekende kwaliteiten hebben. Het moeten kwaliteiten zijn die we nu nog niet in de selectie hebben. Is zo’n speler niet voorhanden, gaan we gewoon verder met de jongens die we hebben”, sluit Meijer vastberaden af.

Foto: Rob Koppers