NEC wist zaterdagavond met 1-3 te winnen van Fortuna Sittard. De ploeg staat daarmee (in ieder geval voorlopig) in het linkerrijtje van de Eredivisie, en dat voor een promovendus. Natuurlijk stemt dat ook trainer Rogier Meijer tevreden.

“Ik denk dat we de wedstrijd best wel gecontroleerd hebben. Als we aan de bal waren, waren we heel scherp, gevaarlijk en effectief. Ik had gedurende de hele wedstrijd wel het gevoel dat wij dus de controle hadden, dus dat is lekker ja”, zegt Meijer bij ESPN. “Genieten deed ik vooral van de kansen die we creëerden, een aantal keer komen we er geweldig voetballend door en dan daaruit scoren is iets waar we vooraf op gehoopt hadden.”

Okita

De man van de wedstrijd aan Nijmeegse zijde was Jonathan Okita. De snelle vleugelspeler scoorde één keer en gaf twee assists in Sittard. Sinds de play-offs van vorig seizoen lijkt hij opgeleefd te zijn, dat ziet ook Meijer. “Ik denk dat NAC Breda uit heel belangrijk voor hem is geweest. Dat hij het doelpunt maakt waardoor we nu in de Eredivisie zitten heeft hem veel zelfvertrouwen gegeven. Dat zelfvertrouwen wat hij misschien vorig seizoen weleens miste. Ik denk ook dat de Eredivisie hem wat beter ligt. Je hebt dan toch iets meer ruimte en voor een snelle, balvaardige jongen als hij die het doel opzoekt is dat fijn.”

“Hij speelt nu wat vaker vanaf rechts in plaats van aan de linkerkant. Dan zie je dat hij toch wat vaker voor de assist kiest in plaats van de eigen actie om een doelpunt te maken. Die rechterkant ligt hem wat beter. Ook weet hij nu beter welk niveau er van hem gevraagd wordt.”

“Achterover zitten het laatste halfuur? Ik denk dat ik dat niet gedaan heb”, zegt Meijer lachend. “De laatste paar minuten wel maar ik wilde ook dat het team bleef druk zetten en misschien wel opzoek ging naar een vierde doelpunt. Uiteindelijk ben ik natuurlijk tevreden met het resultaat en hoe we dat gedaan hebben.”

Vitesse

Eerst volgt er nog een interlandperiode van twee weken en dan staat de derby voor de deur. Een wedstrijd waar alles om draait in Nijmegen en omstreken, en dat weet ook Meijer. “De afgelopen week ging het onder de mensen ook al veel over Vitesse, en deze wedstrijd zat er dan tussen. Voor ons was dat niet zo. Het is lekker om met een overwinning op zak naar die wedstrijd toe te werken en ik moet zeggen dat ik er wel naar uitkijk”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers