Na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord stond een verbijsterde Rogier Meijer voor de camera’s van ESPN. Het ging na het laatste fluitsignaal voornamelijk over de rode kaart van Ivan Márquez. “We gaan hier honderd procent zeker tegen in beroep.”

“Ik vond het een schandalige rode kaart”, begint een geïrriteerde Meijer. “Het is ook nauwelijks een overtreding te noemen, want Bart (van Rooij, red.) loopt nog naast hem. Als dit dan een rode kaart is, dan snap ik het echt niet. Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent zeker in beroep tegen elke straf.”

Meijer zag dat de kaart grote invloed had op de wedstrijd. “Het was daarna eigenlijk wel een beetje klaar.” In de rust zette Meijer het een en ander om om de schade te beperken. “Want we spelen uit bij Feyenoord. Zaterdag spelen we weer een wedstrijd, dus dan maak je in de kleedkamer wat afspraken met elkaar. In de tweede helft was het voornamelijk tegenhouden. Buiten wat schotkansen, hebben we nauwelijks iets weggegeven. Het was voor ons zorgen dat je niet teveel weggeeft, maar de wedstrijd zelf is verneukt in de 44e minuut.”

De rood-groen-zwarten wisten dit seizoen al aardig te verrassen tegen topploegen, maar daar was woensdag geen sprake van. Over twee weken treffen Feyenoord en NEC elkaar weer, dan in de KNVB Beker. Een mooie klus voor Meijer om zich te revancheren. “In de beginfase was het heel slordig van onze kant, daar viel ook een tegengoal uit. Daarna hebben we ons uitstekend onder de druk uit weten te voetballen. We hebben ook aardig wat kansen gecreëerd. Dan wil je eigenlijk met 1-0 gaan rusten, alleen de wedstrijd wordt vlak daarvoor kapot gemaakt. Ondanks dat ben ik wel trots op de jongens hoe ze het na rust hebben opgepakt”, sluit Meijer positief af.

Foto: Rob Koppers