Zelfs als er nog maar zo’n vijf minuten en vijftien seconden te spelen zijn in het verre Alkmaar, kan NEC rekenen op onvoorwaardelijke steun van de supporters. Maar liefst 237 supporters maken de reis naar het AFAS Stadion van AZ op woensdag 6 december. NEC speelt dan om 19.00 uur het restant van het eerder gestaakte duel tegen de Alkmaarders.

Op 29 oktober stond de wedstrijd tussen AZ en NEC gepland. Het leek een mooie avond te worden voor de Nijmegenaren. Na iets meer dan een halfuur spelen stond het 0-2 voor de ploeg van Rogier Meijer na goals van Bas Dost en Magnus Mattsson. In de tweede helft deed Vangelis Pavlidis wel wat terug voor de thuisploeg. Vlak voor tijd ging het echter volledig mis. Uit het niets zakte Dost in elkaar en het stadion werd muisstil. De boomlange spits werd op het veld gereanimeerd en de wedstrijd werd definitief gestaakt.

Komende woensdag wordt het restant, vijf minuten en vijftien seconden, uitgespeeld in Alkmaar. Zo’n eenderde van het uitvak in Alkmaar zal dan bezet zijn door de Nijmeegse fans, die hopen dat hun ploeg de overwinning over de streep trekt.