Sami Ouaissa heeft met Roda JC het sterke seizoen niet kunnen belonen met een promotie naar de Eredivisie. De Limburgse club gaf plek twee op de laatste speelronde tegen FC Groningen uit handen en verloor vervolgens in de eerste ronde van de play-offs met dikke cijfers van NAC Breda. Voor Ouaissa een somber afscheid van Roda.

“Hier baal ik wel echt van, dat het zo is geëindigd”, vertelt de 19-jarige middenvelder na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. “Natuurlijk zal ik hier nog wel even aan denken, maar daarna moet de focus op NEC. Ik hoop niet dat ze de laatste drie wedstrijden hebben gezien. Ik denk dat daar alles weer op nul begint en ik aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen.”

Bij Voetbal International sprak Ouaissa zijn zelfvertrouwen uit over volgend seizoen. “Iedereen moet dit even laten bezinken. Dinsdag ben ik hier voor het laatst. Dat voelt best gek, ja. Maar zo voelde het net ook al, omdat ik er niet van uitging dat dit mijn laatste wedstrijd was. Ik baal ervan dat het zo moet eindigen. Dan begint voor mij een nieuw hoofdstuk. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik ga slagen bij NEC.”

Ouaissa werd afgelopen winter aangekondigd als eerste aankoop voor het volgende seizoen, maar maakte het seizoen op huurbasis af bij Roda JC. Daar beleefde hij een sterk jaar. Als aanvallende middenvelder en rechtsbuiten kwam de Limburger met Marokkaanse roots tot zes goals en acht assists in 32 wedstrijden. Bij NEC ligt hij vast tot de zomer van 2028.

Foto: Orange Pictures