NEC heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. In Almelo werd het 1-3 voor de Nijmegenaren. Grote man aan Nijmeegse zijde was Pedro Marques, die twee van de drie goals voor zijn rekening nam. Voor NEC zit de voorbereiding er nu op. Zondag 7 augustus begint de Eredivisie voor NEC met een thuisduel tegen FC Twente.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam van de Almeloërs. Uit een corner was het Nikolai Laursen die nipt naast kopte. Het begin was duidelijk voor Heracles, waar NEC moeilijk van eigen helft afkwam. Pas na elf minuten spelen kwam NEC tot een eerste poging. Een voorzet van Lasse Schöne werd niet goed verwerkt door doelman Michael Brouwer. Daardoor kon Oussama Tannane uithalen, maar die poging miste kracht. Daarna kwam NEC beter in de wedstrijd. Onder andere een geweldig afstandsschot van Elayis Tavsan werd knap gepakt door de doelman van Heracles. Die goede lijn trok NEC door en dat resulteerde in de 0-1 in de 28e minuut. Op aangeven van Tannane was het spits Pedro Marques die met een gelukje raak schoot. Daarna speelden beide ploegen weinig meer klaar en dus was het bij rust 0-1.

Waar de eerste helft na de 0-1 niet veel kansen meer opleverde, begon de tweede helft voortvarend. Na 48 minuten was daar namelijk al Laursen met de gelijkmaker. Daarna was het zoeken voor beide ploegen. Echte kansen waren er niet. In de 63e minuut was er weer een kans voor Heracles. Samuel Armenteros omspeelde Mattijs Branderhorst, maar had een te moeilijk hoek gecreëerd om uit te schieten, waardoor de bal voorlangs ging. Na een driedubbele wissel ging het bij NEC beter lopen. In de 75e minuut resulteerde dit ook in een 1-2 voorsprong voor NEC. Na een fout in de opbouw van Heracles belandde de bal in de voeten van, opnieuw, Marques. De spits aarzelde niet en volleerde de bal van dichtbij binnen. In de laatste minuut kwam daar nog een doelpunt bij. Mikkel Duelund maakte een mooi één-tweetje met Tavsan, waarna hij de keeper kon omspelen en de bal binnen kon werken.

Wedstrijdverloop:
28′ 0-1 Marques
48′ 1-1 Laursen
75′ 1-2 Marques
90′ 1-3 Duelund

Opstelling Heracles:
Brouwer, Sonnenberg, Kiomourtzoglou (’62 Vejinovic), Ouahim, Laursen, Roosken, Schoofs, Bakboord (75′ Mokono), Hoogma, Hansson, Armenteros.

Opstelling NEC:
Branderhorst; Van Rooij (75′ Bronkhorst), Márquez, Kramer, Verdonk (’66 El Karouani); Schöne, Tannane, Baldursson (66′ Proper); Tavsan, Marques, Bruijn (66′ Duelund).

Foto: Orange Pictures