Pepijn Lijnders moet enigszins puzzelen bij NEC nu Arnaut Groeneveld en Ferdi Kadioglu afwezig zijn, maar wil vrijdag tegen De Graafschap wel weer domineren en aanvallend spelen. De trainer heeft de tegenstander uit Doetinchem al goed bestudeerd.

"We gaan in eerste instantie altijd uit van onze eigen kracht", zei Lijnders donderdag tijdens het wekelijkse persmoment. "Ook morgen willen we de wedstrijd weer aanvallen en domineren, zodat we het initiatief hebben. We zijn bezig met een goede serie, waarin we nu vijf wedstrijden ongeslagen zijn en slechts twee doelpunten tegen hebben gehad, daar moeten we op voortborduren. Maar uiteraard houden we ook rekening met de tegenstander."

"Ondanks dat De Graafschap verschillende spelers mist, waardoor er op individueel niveau wat veranderingen zullen zijn, hebben we een goed beeld van hoe zij hun wedstrijden spelen en wat we kunnen verwachten. De Graafschap is een ploeg die hun beste spelers goed aan de bal kan krijgen en daaromheen de duels niet schuwen. Als we ons eigen spel spelen dan moeten we hier echter wel tegenop gewassen zijn."

Tegenover de afwezigheid van Kadioglu en Groeneveld staat wel de terugkeer van Mohamed Rayhi en Sven Braken. "Daardoor hebben we twee jongens terug die voorin het verschil kunnen maken, dat is prettig. Enkel Gregor Breinburg is nog een twijfelgeval, hij traint donderdag met de groep mee en van daaruit kijken we of hij morgen kan starten. Daarnaast hebben we weer vijf volle dagen naar dit duel toe kunnen werken, waardoor we ons optimaal hebben kunnen voorbereiden en de spelers ook de rust hebben gehad om naar dit duel toe te werken."

Lijnders denkt ook dat andere spelers nu graag gun kans pakken. "We hebben voldoende opties binnen de selectie om de afwezigheid van deze jongens op te vangen. Er zijn verschillende spelers die al een poosje tegen de basis aanzitten, maar niet tot spelen kwamen vanwege de goede reeks. Voor hen is het een uitgelezen mogelijkheid om zich te laten zien en ze verdienen deze kans ook echt. Maar het is morgen vooral belangrijk dat we met de juiste houding de wedstrijd ingaan."

Foto: Rob Koppers