Bondscoach Ronald Koeman heeft Jasper Cillessen opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Oranje start eind maart EK-kwalificatiecyclus met wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar.

Cillessen maakt deel uit van de 37-koppige voorselectie van Ronald Koeman. De 33-jarige doelman ziet in de voorselectie vier college-keepers: Mark Flekken, Andries Noppert, Kjell Scherpen en Bart Verbruggen. Twee van de vijf doelmannen vallen waarschijnlijk nog af, voordat Koeman over twee weken zijn definitieve selectie bekendmaakt. Justin Bijlow ontbreekt vanwege een blessure.

Eind maart kan Cillessen in actie komen in de EK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Gibraltar. Oranje trapt de campagne op 24 maart af om 20:45 uur op bezoek bij vice-wereldkampioen Frankrijk. Drie dagen later volgt in De Kuip de ontmoeting met voetbaldwerg Gibraltar, ook om 20:45 uur.

Cillessen kan de tweede NEC’er worden die in zijn periode bij NEC een duel speelt voor het Nederlands Elftal. In 2004 ging Romano Denneboom hem voor. Cillessen kreeg die kans al in september 2022, maar destijds hield toenmalig bondscoach Louis van Gaal hem op de bank. Van Gaal zou Cillessen later ook niet meenemen naar het WK in Qatar. Toen koos hij, in samenspraak met keeperstrainer Frans Hoek, voor Noppert, Bijlow en Remko Pasveer.

Foto: Orange Pictures