Jasper Cillessen stond zondagmiddag voor het eerst sinds 21 augustus 2011 weer onder de lat voor NEC. Zijn terugkomst vierde de doelman met een verdiende 1-4 overwinning op FC Volendam. Na een snelle tegengoal herstelde Cillessen zich prima en moest hij uiteindelijk vijf keer dringend optreden.

Tegenover ESPN vertelde de doelman dat het wel weer even wennen was. FC Volendam keerde na dertien jaar weer terug in de Eredivisie, en in hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen startte ‘het andere Oranje’ fel. Voor Cillessen was zijn rentree wel weer even wennen. “Je krijgt te maken met kunstgras, wat in Spanje niet is. Daarbij ging FC Volendam er vol op waar we het in het begin lastig mee hadden.”

NEC begon redelijk zwak, wat al snel resulteerde in een Volendamse voorsprong. Binnen acht minuten was het echter al weer omgedraaid. “We kwamen al snel onder de druk van FC Volendam uit, en op een gegeven moment vind je wel je ritme op een relatief droog veld. Dat resulteerde dan in twee snelle doelpunten.”

Net als vorig seizoen zal de doelstelling simpel zijn; handhaven. Cillessen wilt echter wat hoger mikken. “Als je ziet dat NEC vorig seizoen op de laatste speelronde de play-offs misloopt… Ieder jaar wil je beter worden, dus dit jaar kunnen we wel weer volop gaan voor die play-offs. Ik ben hier niet om af te bouwen!”

Foto: Orange Pictures