Er is nieuws over enkele lievelingen van het NEC-publiek, reden genoeg voor een nieuwe editie van de rubriek ‘Hoe Gaat Het Met?’. Deze keer: Björn Vleminckx stopt als prof na bijna twee jaar in een Belgisch beloftenteam en Jonas Olsson plakt er gewoon nog een paar maanden aan vast.

Menig voetballiefhebber was Björn Vleminckx misschien al uit het oog verloren. De spits, in 2011 topscorer van de Eredivisie namens NEC, speelde al een tijd niet meer bij Royal Antwerp in België. Nu is bekend geworden dat de Belgische aanvaller na dit seizoen stopt als profvoetballer om bij amateurclub Oppuurs te gaan spelen. Vleminckx werd in september 2017 al teruggezet naar het beloftenteam van Antwerp omdat de trainer het niet in hem zag zitten. Daar traint hij sindsdien. Komende zomer loopt zijn driejarige contract af en zegt Vleminckx het profvoetbal vaarwel.

Tegenover Het Gazet van Antwerpen legt Vleminckx uit wat hij nu gaat doen: een bedrijf in tuinaanleg starten. “Sinds 2002 draaide het voor mij iedere dag opnieuw rond voetbal. Zeventien jaar lang. Begrijp je dat het dan genoeg is geweest? Zeker na mijn jongste ervaringen bij Antwerp… Ik sta helemaal open voor een nieuw leven. Het werken aan een eigen zaak, samen met mijn echtgenote, en de toegewijde zorg voor mijn dochtertje van 6 en mijn zoontje van 4: ik kijk er naar uit.”

Foto’s: Rob Koppers