De laatste Hoe gaat het met is alweer een tijdje geleden en er is in die periode veel gebeurd met voormalig NEC’ers die nu actief zijn in het buitenland. We reizen de wereld rond en komen langs bij onder anderen Christian Santos, Joshua Smits, Joel Tshibamba, Paolo Sabak en Robin Buwalda.

We beginnen deze keer in België, waar Anthony Musaba tegenwoordig speelt bij Cercle Brugge. De vleugelspeler werd dit jaar door NEC verkocht aan AS Monaco. Daar kan Musaba nog niet op speeltijd tekenen en dus werd hij verhuurd aan Cercle. Zondag speelde de club de stadsderby tegen Club Brugge. Het werd 2-1 voor Club, maar Musaba maakte met de 1-1 wel zijn eerste goal voor de Belgische club. Bekijk de goal van Musaba hier.

Over België gesproken: Paolo Sabak is met Forge FC kampioen van Canada geworden. De club die pas in 2017 werd opgericht verdedigde zo met succes de titel die in 2019 voor het eerst werd behaald. Forge FC plaatst zich daardoor voor de voorronde van de CONCACAF League, een soort Europa League in Noord-Amerika. Sabak tekende in april bij de club en was tot nu toe goed voor twee goals en twee assists in elf wedstrijden.

We sluiten af met het bericht dat ex-NEC’ers uit alle windstreken elkaar altijd wel weer weten te vinden. Zo spelen Joel Tshibamba en Bahnou Diarra sinds kort samen bij de Italiaanse amateurclub Napoli United. Voor Tshibamba is het de 387ste club uit zijn carrière, zo rekenden we met lichte overdrijving uit. In Roemenië kreeg Anass Achahbar gezelschap van Admir Bajrovic, de Zweedse aanvaller met Bosnische roots die het afgelopen jaar in Griekenland speelde.