Het WK is begonnen en NEC heeft de eerste speler gepresenteerd, maar verder is het wat Nijmeegse voetbalnieuws betreft rustig. Tijd voor een editie van Hoe Gaat Het Met. We zullen maar meteen met het grote nieuws beginnen.

Hij heeft er een jaar, drie maanden en zes dagen op moeten wachten, maar Mihai Roman heeft weer eens gescoord. Voor het Roemeense Poli Timisoara maakte de spits zijn enige doelpunt van het seizoen. Zijn ploeg verloor wel met 2-3 van FC Voluntari. Uiteindelijk is Timisoara ook gedegradeerd van het hoogste niveau. Roman degradeert niet mee, want hij werd door Universitatea Craiova verhuurd. De club verhuurt hem komend seizoen aan Dunarea Calarasi, dat afgelopen seizoen juist promoveerde naar het hoogste niveau. Snapt u het nog?

De kans dat Marcel Appiah komend seizoen terugkeert bij NEC lijkt kleiner te worden. De verdediger gaf onlangs tegen ForzaNEC aan dat hij openstaat voor een tweede periode in Nijmegen, maar hij hoorde tot nu toe niets van NEC. ‘Ik denk niet dat ik voor rood, zwart en groen ga strijden’, zegt hij ietwat beteuterd. Appiah is de laatste dagen overigens op stap met ex-ploeggenoot Christian Santos.