Bijna al het voetbal zit er voor seizoen 2018/19 wel op, maar zijn nog wat zaken te melden. Een korte nieuwe editie van de rubriek ‘Hoe Gaat Het Met’.

Bij het Slowaakse FC DAC Dunajska Streda zijn ze in hun nopjes met trainer Peter Hyballa. De Duitse, in het seizoen 2016/17 trainer van NEC, eindigde met zijn ploeg namelijk op de tweede plek achter kampioen Slovan Bratislava. Dat is de beste prestatie uit de clubgeschiedenis. DAC sloot de kampioenspoule af met een 5-0 zege op MFK Michalovce en gaat dankzij de tweede plek de voorronde van de Europa League in. De Graafschap had eerder interesse in Hyballa, maar vond zijn afkoopsom te hoog. DAC is ondertussen erg tevreden over de oefenmeester, die nog tot medio 2020 vastligt.

De profcarrière van Björn Vleminckx ging helaas als een nachtkaars uit nadat de Belgische spits bijna twee seizoenen in ballingschap meetrainde met de beloften van Royal Antwerp, maar inmiddels is daar een einde aan gekomen. De aanvaller, tussen 2009 en 2011 actief voor NEC, is bij de amateurclub FC Oppuurs gaan spelen én heeft een opvallende nieuwe job. Vleminckx is namelijk in te huren als aanlegger van tuinen en grasvelden. De slogan van zijn bedrijf Grashelder is duidelijk: het gras is niet altijd groener aan de overkant.

De afgelopen weken waren verschillende voormalig spelers van NEC kort op bezoek in Nijmegen. Zo plaatst Pavel Cmovs een foto van zichzelf voor het Goffertstadion met de tekst: ‘Soms is het fijn om oude herinneringen op te halen.’ De 28-jarige verdediger speelt tegenwoordig het Tsjechische FK Teplice. Later had Cmovs in Nijmegen een lunch met ex-teamgenoot Marcel Stutter, die vanuit Duitsland via Nijmegen naar Schiphol reisde om op vakantie te gaan. Stutter speelt sinds 2016 bij VfL Wolfsburg II. Last but not least was Tobias Haitz onlangs ook nog bij NEC. De Duitse verdediger volgt de club nog altijd en bezoekt regelmatig wedstrijden in De Goffert.