Hoewel het hartje zomer is en de Eerste Divisie pas over een week of drie begint, is er wel al wat te benoemen over enkele ex-NEC’ers in de rubriek ‘Hoe Gaat Het Met?’. Wat te denken van Leroy George die naar de zandbak gaat en Arnaut Groeneveld die eigenlijk niet meer bestaat.

Na een uitstekend seizoen bij Melbourne Victory en het kampioenschap als kers op de taart heeft Leroy George Australië verlaten. De 31-jarige aanvaller gaf eerder al aan dat een langer verblijf Down Under waarschijnlijk niet zou gebeuren, aangezien het aanbod van Victory niet goed genoeg was. George heeft inmiddels een nieuwe club gevonden: Baniyas SC uit Abu Dhabi. Daar gaat hij zeer waarschijnlijk een goed zakcentje verdienen.

In other news: Mihai Roman heeft na twee wedstrijden in de Roemeense competitie al voor het eerst gescoord. Vorig seizoen kwam de 26-jarige spits pas in mei tot zijn eerste (en enige) goal, nu gaat het een stuk makkelijker. Als huurling van FC Botosani zorgde hij vrijdag voor de 2-0 tegen het nogal Duits klinkende FC Hermannstadt. Het mooiste is misschien wel dat Mihai Roman de assist gaf. Een assist op zichzelf? Nee, de 33-jarige rechtsbuiten van FC Botosani heet ook Mihai Roman. De andere negen spelers hebben overigens wel gewoon andere namen.

Wojciech Golla heeft in Polen zijn debuut gemaakt voor Slask Wroclaw. In de eerste wedstrijd van het seizoen zat hij nog op de bank tegen Cracovia Krakow (3-1 winst), maar een week later mocht hij starten. Tegen Lechia Gdansk vormde hij samen met aanvoerder Piotr Celeban het centrale duo. Het bleef bij 1-1. Michael Heinloth wacht ondertussen nog op zijn debuut bij competitiegenoot Zaglebie Sosnowic.

Dan nog even naar België, waar Arnaut Groeneveld zich meteen heeft laten zien bij Club Brugge. Of eigenlijk helemaal niet, want Arnaut Groeneveld bestaat niet meer. Arnaut wil vanaf nu Danjuma genoemd worden en speelt ook met die naam op zijn rug bij de Belgische topclub. Bij de strijd om de Super Cup leverde Danjuma meteen een assist af. Club won met 2-1 van Standard. Zondag was de aanvaller weer een keer aangever bij een goal van Club, dat de competitie begon met een 5-2 winst op Eupen.

Overigens leek Groeneveld/Danjuma de opvolger van Anthony Limbombe, die op weg was naar Engeland. Maar nu blijkt een transfer naar Huddersfield Town volgens Belgische media te zijn afgeketst. Er werd een bedrag van 12 tot 15 miljoen euro genoemd. Limbombe heeft nu nog een ongeveer anderhalve week om alsnog naar Engeland te vertrekken.

Om af te sluiten, een lijstje met wat ex-NEC’ers zonder club: Gregor Breinburg, Björn Vleminckx, Marcel Appiah, Steeven Langil, Joris Delle, Chris Eagles, Saidi Ntibazonkiza, Ruud Boymans en Reagy Ofosu.