De meeste competities liggen stil en de voorbereidingen zijn bezig, maar er is genoeg te behandelen in een nieuwe editie van de rubriek Hoe Gaat Het Met. Deze keer aandacht voor onder anderen Taiwo Awoniyi, Jordan Larsson en Kalle Johnsson.

We beginnen in Zweden, waar Jordan Larsson als een speer gaat. De 22-jarige aanvaller mocht begin 2018 vertrekken bij NEC van toenmalig technisch directeur Remco Oversier en verkeert nu bij IFK Norrköping is topvorm. Zondag scoorde Larsson tegen Östersunds voor de zesde wedstrijd op rij en met in totaal tien competitiedoelpunten in dertien duels is hij topscorer van de Zweedse competitie. Voor NEC is het te hopen dat Larsson nog even door blijft gaan met scoren, aangezien Oversier wel zo slim was om een doorverkooppercentage te bedingen.

Robin Buwalda lijkt het goed naar zijn zin te hebben in Finland. De verdediger is nu al niet meer weg te denken uit de basis van IFK Mariehamn en miste alleen drie duels vanwege een blessure. Buwalda staat in de middenmoot met zijn club en greep in juni zelfs net naast de bekerwinst. In de finale was Ilves met 2-0 te sterk.

Mikael Dyrestam heeft ondertussen zijn interlanddebuut gemaakt voor Guinee. Hij oefende al tegen Egypte en stond in juni en juli op de Afrika Cup met zijn land. Als rechtsback speelde hij in alle drie de groepswedstrijden mee en ook in de achtste finale tegen Algerije startte hij. Guinee verloor met 3-0 en lag daardoor uit het toernooi.

Foto’s: Rob Koppers