Rangelo Janga zag dat zijn team in de tweede helft de overwinning tegen Excelsior uit handen gaf. En dat terwijl de spits zelf in de eerste helft meerdere kansen had om de voorsprong onoverbrugbaar te maken voor de Rotterdammers. Dat liet hij na. Zelf maakt hij zich er niet te veel zorgen over.

“Of het aan me knaagt? Nee.” Het antwoord van de spits voor de camera van ESPN is duidelijk. “Ik zie dat ik met mijn snelheid meerdere mogelijkheden heb gecreëerd om te scoren. Je moet natuurlijk wel nadenken over de kansen die je gemist hebt, maar je moet wel door. Ik voel nog steeds het vertrouwen van de trainer.”

Toch is het een zorgwekkende neerwaartse spiraal waar NEC zich op dit moment in begeeft. Opnieuw geeft NEC een voorsprong uit handen. Daar baalt Janga van. “Na zo’n reeks is het nog vervelender als je weer verliest. Ik hoop dat het geen patroon wordt. We spelen goed in de eerste helft, maar misschien is er daarna toch een gebrek aan focus bij het team. Ik kan alleen over mezelf spreken, maar ik verloor niet de focus. Ik bleef hard werken om het team te helpen.”