Mikkel Duelund is bij NEC op een dood spoor beland. De 25-jarige middenvelder, die vorig seizoen nog vaste waarde was in het elftal van Rogier Meijer, heeft de club volgens het Deense BT verzocht om mee te werken aan een transfer.

Duelund was vorig seizoen vooral van waarde als aanvallende middenvelder, maar startte dit seizoen als linkervleugelaanvaller. Sinds de rentree van zijn landgenoot Magnus Mattsson half september is hij verwezen naar de bank. Daar kwam hij de eerste wedstrijden nog wel eens vanaf als invaller, maar in de laatste vijf eredivisieduels mocht Duelund slechts een keer meedoen. In de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) viel hij in de allerlaatste minuut in.

Vorig seizoen was Duelund’s aandeel een stuk groter in Nijmegen. Destijds kwam de Deen, die ook dit seizoen gehuurd wordt van Dinamo Kiev, 22 keer in actie en was hij betrokken bij vijf doelpunten. Ted van Leeuwen was afgelopen zomer dan ook verheugd toen hij kon melden dat het verblijf van Duelund met een jaar verlengd werd.

Duelund zelf leek ook op zijn plaats in Nijmegen, maar speelt mede door de komst van Oussama Tannane een bescheiden rol in de Eredivisie. “Het seizoen begon geweldig, maar door verschillende omstandigheden is het afgevlakt. Nu wil ik meer speeltijd. Ik wil hier weg en een nieuwe uitdaging aangaan”, zegt Duelund tegen het Deense medium BT.dk.

Dat medium heeft al Deense interesse vernomen uit de hoogste competitie van haar land. “Ik zou kunnen overstappen naar de Super League 3F, maar ik weet nog niet wat er gaat gebeuren. Ik heb gewoon het gevoel dat ik nieuwe uitdagingen nodig heb. Er is in ieder geval interesse.”