Calvin Verdonk mag zich tegen Excelsior mogelijk op gaan maken voor een rentree in de basiself. Dat komt doordat Bart van Rooij waarschijnlijk niet kan starten vanwege een blessure. Daarnaast moet Ibrahim Cissoko waarschijnlijk genoegen gaan nemen met een plek op de bank, vanwege een aantal mindere optredens.

Van Rooij miste deze week meerdere trainingen, maar verscheen vrijdag wel weer op het veld. Die training werkte hij gedeeltelijk met de selectie af, waarna hij naar binnen verdween. Opvallend was dat Verdonk in de partijvorm de plek van Van Rooij overnam. Een basisplaats lonkt dus voor de van nature linksback, maar dan aan de rechterkant. Ibrahim Cissoko wordt na een aantal mindere optredens waarschijnlijk naar de bank verwezen door Rogier Meijer. Zijn vervanger zal dan waarschijnlijk Magnus Mattsson zijn.

Naast mogelijk Van Rooij moet Meijer het in Kralingen sowieso doen zonder Oussama Tannane. De spelmaker van NEC is weer geschorst, ditmaal door zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Op zijn plek start waarschijnlijk Jordy Bruijn. Bruijn kampte dit seizoen met verschillende blessures, maar maakte vorige week tegen Feyenoord zijn rentree. Met twee treffers deed hij dat allerminst onverdienstelijk. Zaterdag speelde hij een klein half uur mee tegen SC Cambuur.

Iván Márquez en Souffian El Karouani hoeven nog niet te vrezen voor hun basisplaats. Het duo heeft, net als Van Rooij, een aanbieding op zak waar NEC graag op korte termijn reactie op krijgt. Vorig seizoen duurde het de directie en Meijer in het geval van Cas Odenthal op een gegeven moment te lang en werd de centrumverdediger naar de bank verwezen, maar daar is in dit geval nog geen sprake van.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Verdonk, Marquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Rob Koppers