NEC heeft Lasse Schöne dit weekend terug voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, maar mist daarentegen Philippe Sandler. Schöne moest vorige week nog het treffen met FC Utrecht laten schieten vanwege een enkelblessure.

Door de terugkeer van Schöne moet Jordy Bruijn weer plaatsnemen op de bank. De middenvelder kan tegen RKC als invaller zijn 100e wedstrijd voor NEC gaan noteren. Vorige week kreeg Bruijn pas zijn derde basisplaats van het seizoen.

Wie dit seizoen tot dusver dubbel zo vaak in de basis stond is Joris Kramer. De centrumverdediger neemt zaterdag de plaats over van Sandler, die tegen Utrecht na een uur spelen geblesseerd naar de kant ging. Sandler miste alle trainingen deze week en voor hem komt RKC-uit te vroeg. Kramer kan zich dus opmaken voor zijn zevende basisoptreden voor NEC.

De druk staat er goed op bij NEC zaterdagavond om 21:00. De Nijmegenaren, die naast Sandler ook Calvin Verdonk missen, staan een punt achter RKC dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft. Bij een nederlaag heeft NEC zeven verliespunten meer dan de nummer 8 van de Eredivisie en worden play-offs een lastig verhaal.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson