Joris Kramer liet donderdagmiddag de afsluitende training in aanloop naar het thuisduel met FC Groningen (vrijdag 20:00) schieten. De centrumverdediger is ziek. Als hij niet op tijd opknapt, heeft trainer Rogier Meijer een behoorlijke uitdaging.

De andere centrale verdediger Philippe Sandler is weliswaar op de goede weg, maar kan zich nog niet bij de wedstrijdselectie voegen. Guus Gertsen (19 jaar) wacht nog altijd op zijn Eredivisiedebuut en dus lijken alleen de backs Calvin Verdonk en Ilias Bronkhorst als opties over te blijven. Terry Lartey Sanniez traint al bijna twee maanden mee met de selectie, maar heeft geen contract en is dus niet speelgerechtigd.

Het is waarschijnlijk niet het enige struikelblok van Meijer, die nog altijd in afwachting is van twee aanvallende versterkingen. Voorlopig krijgt Pedro Marques echter gewoon het vertrouwen. Mikkel Duelund start weer vanaf links. Elayis Tavsan start ondanks de interesse vanuit het buitenland ook in de basis.

Magnus Mattsson trainde vanaf deze week weer volledig mee, maar het duel met FC Groningen komt te vroeg voor de Deen. Mathias de Wolf heeft een minder rooskleurig vooruitzicht. De Belg kampt nog altijd met een blessure.

Magnus Mattsson traint al weken op het veld voor zichzelf en lijkt langzaam weer volledig fit te geraken.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Kramer (Verdonk), El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Duelund