NEC begint zondag met Jasper Cillessen onder de lat aan het duel op bezoek bij FC Volendam. De goalie trainde de hele week mee, liet een goede indruk achter en is volgens trainer Rogier Meijer klaar om die indruk ook te tonen aan het grote publiek in Nederland.

Mattijs Branderhorst begint daardoor voor het eerst sinds 21 februari 2021 op de bank bij een competitieduel. De keeper moet zich voorlopig schikken in een rol als reservekeeper. Tegen Volendam neemt ook Jordy Bruijn weer plaats op de bank. De middenvelder werd vorige week uit voorzorg aan de kant gehouden, maar trainde deze week volop mee. Als het aan hem ligt maakt hij zondag zijn rentree.

De concurrentie op het middenveld is echter moordend. Meijer heeft keuze uit zes waardige spelers op drie posities. Na het goede optreden in de eerste helft tegen FC Twente zal de oefenmeester niet gauw gaan toornen aan zijn basiself. Vermoedelijk moet Bruijn, samen met Andri Baldursson, Dirk Proper nog voor zich dulden.

De roep om wisselingen is het grootst in de voorste linie, maar daar heeft Meijer de minste keuze. Magnus Mattsson ontbreekt nog altijd met een blessure. Ook Philippe Sandler neemt plaats op de tribune: de nieuwkomer is pas deze week begonnen met zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen en zal de komende weken een individueel programma volgen.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Duelund

Foto: Orange Pictures