Rogier Meijer lijkt weinig te gaan veranderen in zijn basisopstelling. Dat concludeert Omroep Gelderland na de afsluitende training in aanloop naar de wedstrijd tegen Jong AZ (vrijdag 18:00).

“De opstelling is voor jou een vraag en voor mij een weet. Ik vind dat een ploeg zich ook moet kunnen herstellen en revancheren”, zo lijkt de oefenmeester te hinten naar dezelfde opstelling als in de teleurstellende zwakke reeks de afgelopen wedstrijden. Toch kan zijn elftal niet helemaal op dezelfde voet verder. Joep van der Sluijs kampt wederom met een blessure en bovendien is gelegenheidsaanvoerder Jordy Bruijn weer zo goed als hersteld van zijn blessure. “Hij heeft twee keer meegetraind, we gaan zien of hij morgen kan spelen.”

Verder hoopt Meijer morgen dus een ander NEC te zien spelen met bijna dezelfde elf aan de aftrap. Na de nederlaag bij Excelsior is er meer nagepraat dan normaal. “We moeten het nu op het veld laten zien, want daar ligt uiteindelijk de waarheid”, aldus de oefenmeester, die morgen wederom niet de beschikking heeft over Rens van Eijden en ook reservedoelman Norbert Alblas is er vanwege een blessure niet bij.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; van Rooij, Odenthal, Barreto, Bukusu, El Karouani; Proper, Vet, Bruijn; Tavsan, Janga