NEC kwam tegen PSV geen moment in de buurt van een stunt. De Nijmegenaren moesten vanaf het begin alle zeilen bijzetten om niet tegen een zware nederlaag aan te lopen. Jasper Cillessen zag bij de tegengoals een hoop commotie ontstaan, mede door het vele ingrijpen van scheidsrechter Martin van den Kerkhof en VAR Sander van der Eijk.

“Het heeft er op geen enkel moment ingezeten,” begint Cillessen reëel. “Voor de wedstrijd hebben we alles voorbereid om gas te geven, alleen komt het er niet uit.” Het was volgens de doelman een combinatie van factoren. “Dat komt door de kwaliteit van PSV, maar het veld was ook niet in ons voordeel. Ik zag een hoop mensen wegglijden.” Toch kregen de Eindhovenaren niet super veel kansen. “We hebben het redelijk goed gedaan, alleen uiteindelijk is het 3-0 en denk ik dat we ook te weinig kansen gecreëerd hebben”, concludeert de Groesbeker.

Centraal in het duel stond de arbiter Van den Kerkhof, die meerdere keren naar de kant werd geroepen. Bij de 1-0 van PSV was het de vraag of Luuk de Jong hinderlijk buitenspel stond. “Ik hoorde later dat er eventueel sprake was van buitenspel. Het ging zo snel. Ik heb ze wel eens afgekeurd zien worden.” Het antwoord van Cillessen zegt voldoende, zelf had hij er weinig last van. Even later werd, na lang kijken van de VAR, alsnog een goal afgekeurd. “De 2-0 was volgens mij een overtreding, alleen werd hij afgekeurd door buitenspel.” Toch viel de 2-0 uiteindelijk door een penalty, nadat Philippe Sandler Xavi Simons vloerde.” Volgens mij was het geen penalty. Maar hij geeft hem na heel lang beraad met de VAR en dan moet je daar vrede mee hebben, hoe vervelend ook.”

Roze keepersshirt

In de maand oktober keepte Cillessen in een roze keepersshirt om aandacht te vragen voor borstkanker. Dit was de laatste wedstrijd van oktober, dus gaat het shirt nu terug de kast in? “Hij gaat naar de veiling, voor Pink Ribbon. Bij NEC hebben we half november een gala tegen borstkanker. Dan wordt hij geveild. Ook Pink Ribbon heeft een aantal shirts en handschoenen en de opbrengst gaat naar het borstkankerfonds.” Een mooi gebaar van Cillessen en de club. Ook spelers van andere clubs zagen het shirt van de goalie. “Ik heb heel veel positieve reacties gehad. Een aantal spelers wilden shirtje ruilen, maar die moest ik teleurstellen dat het geveild gaat worden. Dat vonden ze het een mooi initiatief”, besluit de sluitpost.

Foto Orange Pictures