Jordy Bruijn baalt van het gelijkspel tegen FC Utrecht. De middenvelder is van mening dat NEC de overwinning over de streep had moeten trekken na de 2-0 voorsprong. Desondanks houdt Bruijn vertrouwen in het team en is hij blij met zijn eigen optreden.

Bruijn zag dat NEC grotendeels de controle had over het duel. “Utrecht was in de eerste tien minuten misschien net iets beter, maar daarna nemen wij de overhand en zijn we gewoon echt beter. We scoren een goede goal en meteen na rust nog een goal, dan moet je de wedstrijd gewoon uitspelen”, waarna de middenvelder direct de vinger op de zere plek legt. “Zij (FC Utrecht, red.) doen een omzetting waar wij moeite mee hebben. We waren niet scherp genoeg en dan geven we zo in vijf minuten de hele wedstrijd weg.”

Ondanks het eindresultaat is Bruijn positief gestemd over het halen van de play-offs. Met de kwaliteit van de selectie zit het volgens de 26-jarige middenvelder wel snor. “Ik denk dat wij helemaal niet onderdoen voor Utrecht. We zitten er nog altijd goed bij en we moeten nu gewoon echt gaan aanhaken. Daar hadden we vandaag een belangrijke stap in kunnen zetten, maar dat is helaas niet gelukt.”

Blij na blessure

Het was voor Bruijn de eerste basisplaats in De Goffert sinds zijn knieblessure. Zelf was hij tevreden over zijn vertoonde spel. “Ik was blij dat ik mocht starten. In het begin was het misschien een beetje slordig, maar verder heb ik veel duels gewonnen en denk ik wel een goede pot gespeeld”. Komende week speelt NEC een belangrijke wedstrijd in Waalwijk tegen RKC. Bruijn kijkt met vertrouwen in zichzelf en de ploeg vooruit naar de ontmoeting. “Ik denk als ik goed blijf spelen, dat ik er niet uit hoef. RKC is een directe concurrent. Als we daar winnen, doen we hele goede zaken. We kunnen daar zeker winnen.”

Foto: Rob Koppers