NEC vond de KNVB beker van ondergeschikt belang. Normaal spelen dan de spelers die buiten de basis vallen: zij mogen zich dan laten zien. Zo ook Ilias Bronkhorst. De verdediger moest het tot dusver voornamelijk met korte invalbeurten doen in de eredivisie. Voor de rechtsback is het nu de vraag of hij tegen FC Groningen weer in de basis mag starten.

De verdediger werkt hard voor zijn plek in de selectie. Ook na de training is de Haarlemmer nog altijd druk bezig. “Af en toe wat extra werk verrichten hoort erbij als voetballer. Zeker als je weinig aan spelen toekomt. Ik train daarom graag nog wat langer door om mezelf te ontwikkelen.” Bronkhorst, die een paar jaar geleden nog werkte in een sushirestaurant, had altijd de droom om profvoetballer te worden. “Ik leef om te voetballen en om wedstrijden te spelen. Als dat dan niet gebeurt, dan is dat lastig”, zo doelt de rechtsback op zijn reserverol. “Ik wil mezelf altijd laten zien als speler, zowel in de beker of als invaller in de competitie.”

Twijfels over zijn keuze om voor NEC uit te komen heeft de verdediger niet. “Qua speelminuten ben ik niet tevreden, maar dat heb ik zelf in handen. Als ik kijk naar de goede faciliteiten en hoe groot de club is, kan ik alleen maar blij zijn. Er waren afgelopen zomer meer clubs geïnteresseerd in mij. Dan denk ik weleens over of ik daar meer had gespeeld. Achteraf weet ik pas of dit de goede keus was, maar op dit moment heb ik nog geen spijt gehad.”

De rechtsback hoopt woensdag, net als de vorige bekerwedstrijden, weer te mogen gaan spelen. “We willen als team graag de kwartfinale behalen, zodat we de volgende ronde thuis spelen. Ik kan niet wachten om die bekerwedstrijd te gaan spelen in een ‘hopelijk’ goedgevulde Goffert”, aldus de rechtsback.

Foto: Orange Pictures