NEC dendert door in de Eerste Divisie. De Nijmegenaren boekten tegen kampioen FC Twente op overtuigende wijze de vijfde zege op rij (4-0). Mathias Bossaerts glunderde na afloop, mede doordat hij met zijn defensie de nul hield.

“We hadden er vertrouwen in. Dit is een goede teamprestatie”, sprak Bossaerts tegen ForzaNEC.nl. De Belgische verdediger had niet het idee dat de Tukkers het wel geloofden in Nijmegen. “Twente had voornamelijk de vaste basis van dit seizoen opgesteld. Dat geeft wel aan dat ze hier niet kwamen om even een wedstrijdje te spelen. Ze wilden resultaat. Ze hebben elf wissels, ook jonge spelers. Maar die mochten niet starten.”

In het eerste half uur ging het duel ook nog gelijk op. “Het was lange tijd een evenwichtige wedstrijd. Uiteindelijk zijn wij wel gevaarlijker geweest. We hadden het achterin goed op slot. Als verdediger is het prettig als je snel op voorsprong komt. Als de tweede en de derde er dan bijkomen, is dat nog lekkerder. Twente was al kampioen en drukte na de 3-0 niet door. Het hoefde voor hen niet meer. Daardoor konden wij het uitspelen.”

Het was voor het eerst sinds anderhalve maand dat NEC geen tegendoelpunt kreeg. “Als je de nul houdt, is het als verdediger altijd prettig. Ik denk ook dat het logisch is dat de trainer het elftal van maandag liet staan, als je ziet hoe we in de tweede helft speelden tegen RKC. Met veel energie. Het stond prima, maar het blijft een keuze van de trainer. Ook zoals we tegen Twente speelden. Dat moeten we doortrekken. We hebben nu 15 uit 5. Tegen MVV moeten we weer voor de drie punten gaan.”

Na het duel met MVV beginnen de play-offs. “We zijn vol vertrouwen. De aanvallers ook. Ze scoren veel en we zijn sterk in de counter. Wij kunnen mooie dingen laten zien. Ik heb vertrouwen in de play-offs. Iedereen kan van iedereen winnen. Als wij dit doortrekken en goed starten aan de play-offs kunnen er mooie dingen gebeuren. Volgend seizoen weer tegen Twente? Laten we het hopen.”

De laatste keer dat NEC vijf keer op rij won was in de tijd van Adrie Bogers in 2017. “Dat heb ik nog niet meegemaakt hier. We hadden een drukke week met drie wedstrijden in acht dagen, maar we wonnen wel drie keer. Dat is lekker. Nu zijn we twee dagen vrij. Even uitrusten. Ik ga wat tijd doorbrengen met mijn familie in België. Mijn vader is net jarig geweest, dus dat gaan we nog even vieren.”

Foto: Rob Koppers