"En daar begint het mee", begon Leroy Labylle zijn verhaal in de catacomben na RKC Waalwijk-NEC. De Nijmegenaren gingen kansloos onderuit. "En dat terwijl we vorige week tegen Sparta juist wel de goede mentaliteit lieten zien."

"We hadden afgesproken vandaag vanaf het begin diezelfde mentaliteit op te brengen, maar vanaf minuut één wonnen we al geen duels, lieten we de ruimtes veel te groot." Labylle speelde vrijdagavond op vier verschillende posities. Hij begon als linksbuiten, werd vervolgens nummer tien, kwam nog even op linksmidden te staan en speelde de wedstrijd uit als rechtsback. "Ik probeer gewoon alles te geven voor de club."

"Ik kan het niet accepteren dat het zo slecht gaat en elk duel verliezen. Wij zijn NEC, een ploeg die in de top moet spelen. Ik hoop gewoon dat ik met mijn inzet het juiste signaal kan afgeven aan het team." Maar dat lukte de Belg niet. NEC was geen team, maar liep over het veld als loshangend zand. "Dat is jammer. Als ik in mijn eentje de boel af moet jagen heeft het geen zin. Dat kan simpelweg niet."

Had Labylle eigenlijk enigszins vertrouwen in een resultaat? "Het eerste kwartier was heel zwaar. Daarna kwamen we twee keer via Okita dichtbij de goal en dacht ik, ‘nu zijn we vertrokken’, maar het bleef moeilijk om de vrije man te vinden. Telkens gingen we weer terug en als we een keer vooruit gingen, zat er geen tempo in de pass. Bij de tegengoal verliest Ole Romeny de bal aan de zijkant en daarna staan we niet goed in de omschakeling." Trainer Jack de Gier was niet blij met de actie Romeny aan de zijkant.

"Deze jongens krijgen gewoon het vertrouwen van de trainer. Hij stelt gewoon de besten op en als hij een aanvaller meer wil in de ploeg moet je er achterin iemand afhalen", doelt Labylle op het feit dat hij vandaag diverse posities invulde. "Dat ik dan de wedstrijd vervolg als linksback maakt me niets uit. Als verdediger kan ik ook nog overlappen."

Foto: Rob Koppers