Voor FC Emmen-speler Ole Romeny was het wel even wennen afgelopen zaterdag. De 22-jarige aanvaller, die tussen 2011 en 2021 voor NEC speelde, moest het voor het eerst in z’n leven opnemen tegen NEC. Zijn NEC. Hij volgt de club nog altijd op de voet en spreekt veel met spelers uit de Nijmeegse selectie.

“Dit voelde zo gek. We hadden de wedstrijdbespreking en het logo van NEC kwam tevoorschijn: ik dacht ‘huh?'” Romeny onderhoudt nog veel contact met ex-ploeggenoten. Na de wedstrijd spreekt hij met Souffian El Karouani en Ron de Groot. Bovenaan de trap wachten Ilias Bronkhorst en Bart van Rooij hem op. Rogier Meijer is blij voor Romeny. “Hij heeft nu een omgeving gevonden waarin hij het beste tot zijn recht komt. Hij doet het goed, dat is mooi om te zien. Het is hem gegund.”

Topscorer

Romeny doet het inderdaad prima. De huidige nummer 17 van de Eredivisie wordt overladen met complimenten dit seizoen. “Telkens zegt de trainer (Dick Lukkien, red.) dat de trainer van de tegenstander roept dat we zo goed kunnen voetballen. Je koopt er alleen niks voor.” Nog niet in ieder geval. Romeny, die maar 1 wedstrijd miste bij FC Emmen, scoorde tot dusver vier goals en gaf een assist. Daarmee zou hij topscorer zijn bij NEC. Pedro Marques maakte tot dusver drie goals.

Supporter

Romeny speelt als linksbuiten en heeft daarin een vrije rol, samen met Mark Diemers. “Ik krijg veel vertrouwen van de trainer. Dat bleek al uit de eerste gesprekken en was de grootste reden om voor Emmen te kiezen.” Hij huurt een huis in Emmen. Woont alleen, maar krijgt ook regelmatig z’n vriendin op bezoek. “Ik vermaak me heel goed. Ik probeer elke week een keer naar Nijmegen te komen. Om m’n vrienden of m’n ouders te zien. Het is ver rijden, soms duurt het wel 2 uur, maar ik heb het er voor over.”

Vanuit zijn huis in Emmen probeert hij NEC te volgen. “Ik blijf voor altijd supporter van deze club. Ik hoop dat ze elke wedstrijd winnen, behalve tegen ons dan.” Bij Emmen heeft hij de vastigheid die ontbrak in Nijmegen. “Ik heb veel discussies gehad met veel verschillende trainers. Ik kon me niet helemaal vinden in de rol die me werd geboden. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat er geen perspectief meer was.” Romeny werd ‘bevrijd’ en ging bij Emmen aan de slag.

Onwennig in het kwadraat

Dat is een goede stap geweest, weet Romeny. Hij promoveerde direct naar de Eredivisie en heeft daar zoals gezegd een basisplaats. “Maar het steekt ook nog wel ergens. Mijn droom was om bij NEC te slagen. Het publiek op de banken te krijgen. Dat is (nog) niet gelukt en dat voelt niet lekker. Maar dat is ook niet erg. Ik heb vertrouwen in mezelf en iedereen heeft zijn eigen pad, leeft zijn eigen droom.”

Op 21 januari komt Romeny naar de Goffert met FC Emmen. Zo onwennig als het zaterdag al in Estepona voelde, wordt het dan in het kwadraat. “Dan moet ik ineens naar links in plaats van naar rechts bij de kleedkamers. Dat wordt gek, maar ook leuk. Ik kijk ernaar uit.”

Foto’s: Orange Pictures / ForzaNEC.nl