De eerste week voor Andri Fannar Baldursson zit erop bij NEC. De middenvelder trainde sinds maandag al mee en werd woensdag officieel gepresenteerd. Hij is blij met zijn ontvangst in Nijmegen. “De spelers en de staf hebben mij geweldig verwelkomd.”

“Ik moet hard werken en we gaan samen mooie dingen bewerkstelligen dit seizoen”, begint Baldursson als hij gevraagd wordt wat hij verwacht van dit seizoen. “We willen het dit seizoen beter doen dan vorig seizoen. We willen elkaar pushen zodat we harder werken en tot betere resultaten komen.” Baldursson was al bekend met NEC. “Ik kende de club al. Het is een geweldige club, een grote familie. Iedereen werkt samen om naar het doel van de club te werken.”

Maar wat voor type middenvelder is de IJslander dan? “Ik ben een box-to-box middenvelder die houdt van de bal aan de voeten. Ook kan ik makkelijk lange afstanden afleggen en ben ik een echte vechter. Ik schuw de duels niet in ieder geval”, knipoogt Baldursson. Hij hoopt dat deze uitleenbeurt beter verloopt dan die van vorig seizoen, toen hij maar weinig speelde bij FC Kopenhagen. “Ik wil het team zo goed mogelijk helpen. Ik wil zoveel mogelijk spelen. Vorig seizoen in Kopenhagen speelde ik door blessures niet veel. Als de ene blessure klaar was, kwam de andere weer. Ik kwam daardoor niet in het ritme. Daardoor was het een moeilijk seizoen. Ik hoop dat ik dit seizoen een stabieler jaar heb en een betere speler word.”

Foto: Rob Koppers