In het wekelijkse praatje van Pascal Jansen met de nationale pers sprak de trainer wellicht voor zijn beurt, maar NEC kan zich opmaken voor de terugkeer van Carlos Aalbers als technische eindverantwoordelijke.

Voetbal International tekende de volgende quote op van de AZ-trainer: ‘Ik vind het zeer spijtig. Ik heb hem leren kennen als een zeer gewaardeerde collega. Hij is zeer integer en een echte vakman. Dus we gaan een goede kracht verliezen. Deze stap is hem van harte gegund.’

Carlos Aalbers speelde jarenlang voor NEC en kwam tot 466 officiële wedstrijden. De toenmalig middenvelder wist 16 keer te scoren alvorens hij zich in de zakenwereld stortte. Uiteindelijk bleef zijn liefde voor de bal groter dan de commercie. In zijn jaren als TD (2007-2013) was hij onder meer verantwoordelijk voor de aan-/verkoop van Alireza Jahanbaksh en Björn Vleminckx.

De naam van Aalbers zong al tijden rond in Nijmegen, maar tot een bevestiging kwam het nog niet. Pascal Jansen lijkt die onbewust toch gegeven te hebben.

Foto: Rob Koppers