NEC, AZ en de lokale autoriteiten hebben in nader overleg de aanvangstijd van AZ-NEC op donderdag 1 september vervroegd naar 20:00. Dit was een wens van beide clubs op basis van sportieve gronden. Voor fans van de Nijmeegse achterban wordt het zo nog krapper om het duel te halen; een voordeel kan zijn dat supporters een uur eerder huiswaarts kunnen.

Maandag werd al gecommuniceerd dat het duel, dat oorspronkelijk komende zondag op de rol stond, niet door zou gaan. Vanwege de play-offs van de Conference League had AZ uitstel aangevraagd bij de KNVB. De voetbalbond had het verzoek, zoals het eerder al deed voor FC Twente en PSV, gehonoreerd.

Kaartverkoop

Het duel is vervolgens opnieuw ingepland op donderdag 1 september 21:00, maar dat tijdstip is nu aangepast. Om de fans tegemoet te komen biedt AZ een korting van bijna 50% op het wedstrijdticket (van €9 naar €4), NEC geeft ook een korting van €2 op de calamiteitenkosten. De SV komt er voor leden bovenop met een korting van nog eens €5. Zo kan je voor €3 in totaal al een autokaart kopen. De kaartverkoop wordt pas 24 augustus herstart. Mensen die al een toegangskaart in hun bezit hebben, zijn dinsdag geïnformeerd over hun opties.

Schema komende weken:
Vrij 26-8 NEC-FC Groningen 20:00
Do 1-9 AZ-NEC 20:00
Zo 4-9 SC Heerenveen-NEC 14:30